r
Nosalty Logó

Csirkés Bibimbap

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szega
Csirkés Bibimbap
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pácolás

Többi rész

Összesen 1336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pácolás

Többi rész

Összesen 2671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pácolás

Többi rész

Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1999 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    679 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5357 micro
  • β-karotin
    19379 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2317 micro
  • Lut-zea
    14673 micro
Összesen 1336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6731.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    4140 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3999 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    1357 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1246 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    10714 micro
  • β-karotin
    38758 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    4634 micro
  • Lut-zea
    29346 micro
Összesen 2671 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    467 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Többi rész

Elkészítés

Pácolás

  1. Az újhagymák zöldjét vékonyra karikázzuk, a 2 gerezd fokhagymát reszeljük (vagy nyomjuk át fokhagymanyomón), a friss gyömbért reszeljük.
  2. A csirkecombfiléket vágjuk csíkokra (ne sózzuk, mert a szója nagyon sós).
  3. Az összes hozzávalót tegyük egy lefedhető tálba (itt jegyezném meg, hogy a hagyományos barna cukor és a világos barna cukor kicsit eltér egymástól). Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük bele a csirkecsíkokat, forgassuk át a lében, és legalább 30 percre tegyük a hűtőbe.

Többi rész

  1. Előkészületek! Vágjuk julienne-re a répát, karikázzuk fel a paradicsomot (és/vagy az uborkát), a shiitake gombát frissen vagy üvegből/konzervből vegyük, mindkettő jó, a legfontosabb, hogy a tönkjétől szabaduljunk meg, az ugyanis keserű, majd csíkozzuk fel a kalapokat.
  2. Tegyünk fel vizet főni egy csipet sóval, közben külön hideg vízbe dobjunk kb. 6-8 jégkockát (így a legjobb, de ha nem akarunk vele vacakolni, akkor csak hideg víz). A forró vízbe dobjuk a friss spenótot, pár perc kevergetés, nem több, után kivesszük, és a jégkockák közé dobjuk. Miután lehűltek, egy mélytányérba tesszük, sózzuk, és rálöttyintünk egy kis szezámolajat, összekeverjük (az egyetlen alapanyag, ami hideg maradhat, ezért ezt bármikor megcsinálhatjuk).
  3. Közben a sushi rizsünket főzhetjük a hagyományos módon is (én: 1:2 rizs:víz arány, só, felforr, takaréklángon lefedve 15 percig főzzük, majd levéve, fedőt nem felemelve még 15 percig állni hagyjuk).
  4. Kis szezámolajon megpirítjuk a julienne-re vágott répákat, félretesszük.
  5. Kis szezámolajon megpirítunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, megpirítjuk, félretesszük.
  6. Közben a rizs már majdnem kész, elkezdhetjük kisütni a csirkét. Kis szezámolajon megpirítjuk a csirkefalatokat, egyesével megforgatjuk, jó alaposan átpirítjuk őket
  7. Fogunk egy nagy tálat, és összerakjuk az ételt: alulra a rizs, körbe a spenót, répa, gomba, paradicsom (és/vagy Kimchi), uborka, a hús. Az újhagyma fehér részével is meg lehet még bolondítani.
  8. Kis vajon süssünk 2 tükörtojást, sózzuk, borsozzuk, tegyük az egész közepére.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2307
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 13.

Ajánló

Ünnepi vacsorának is tökéletes, látványos tud lenni egy partin, vagy akár felezve a hozzávalókat ráérős napokon egy filmhez is ideális.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elképesztően gazdag, ízletes és különleges. Nagyon pepecselős, ezért én nyugodtabb időszakban szoktam vele szöszmötölni, de minden percét megéri. Van hozzá még egy hozzávaló: Kimchi. Ez egy koreai savanyított káposzta. Elég nehéz beszerezni és elég extrém íze van, paradicsommal lehet pótolni. Én találtam, úgyhogy mind a kettőt tettem bele, viszont uborkát is lehet hozzá rakni, én azt elfelejtettem :) Ha azt szeretnénk, hogy minden aránylag meleg legyen, akkor fontos, hogy előbb az előkészületeket végezzük el!

Hozzávalók

Pácolás

Többi rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...