Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés Bibimbap

Csirkés Bibimbap
Csirkés Bibimbap
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elképesztően gazdag, ízletes és különleges. Nagyon pepecselős, ezért én nyugodtabb időszakban szoktam vele szöszmötölni, de minden percét megéri. Van hozzá még egy hozzávaló: Kimchi. Ez egy koreai savanyított káposzta. Elég nehéz beszerezni és elég extrém íze van, paradicsommal lehet pótolni. Én találtam, úgyhogy mind a kettőt tettem bele, viszont uborkát is lehet hozzá rakni, én azt elfelejtettem :)

Ha azt szeretnénk, hogy minden aránylag meleg legyen, akkor fontos, hogy előbb az előkészületeket végezzük el!

hozzávalók / 2 adag

Pácolás

Többi rész

ajánlat

Ünnepi vacsorának is tökéletes, látványos tud lenni egy partin, vagy akár felezve a hozzávalókat ráérős napokon egy filmhez is ideális.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. Az újhagymák zöldjét vékonyra karikázzuk, a 2 gerezd fokhagymát reszeljük (vagy nyomjuk át fokhagymanyomón), a friss gyömbért reszeljük.
  2. A csirkecombfiléket vágjuk csíkokra (ne sózzuk, mert a szója nagyon sós).
  3. Az összes hozzávalót tegyük egy lefedhető tálba (itt jegyezném meg, hogy a hagyományos barna cukor és a világos barna cukor kicsit eltér egymástól). Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük bele a csirkecsíkokat, forgassuk át a lében, és legalább 30 percre tegyük a hűtőbe.

Többi rész

  1. Előkészületek! Vágjuk julienne-re a répát, karikázzuk fel a paradicsomot (és/vagy az uborkát), a shiitake gombát frissen vagy üvegből/konzervből vegyük, mindkettő jó, a legfontosabb, hogy a tönkjétől szabaduljunk meg, az ugyanis keserű, majd csíkozzuk fel a kalapokat.
  2. Tegyünk fel vizet főni egy csipet sóval, közben külön hideg vízbe dobjunk kb. 6-8 jégkockát (így a legjobb, de ha nem akarunk vele vacakolni, akkor csak hideg víz). A forró vízbe dobjuk a friss spenótot, pár perc kevergetés, nem több, után kivesszük, és a jégkockák közé dobjuk. Miután lehűltek, egy mélytányérba tesszük, sózzuk, és rálöttyintünk egy kis szezámolajat, összekeverjük (az egyetlen alapanyag, ami hideg maradhat, ezért ezt bármikor megcsinálhatjuk).
  3. Közben a sushi rizsünket főzhetjük a hagyományos módon is (én: 1:2 rizs:víz arány, só, felforr, takaréklángon lefedve 15 percig főzzük, majd levéve, fedőt nem felemelve még 15 percig állni hagyjuk).
  4. Kis szezámolajon megpirítjuk a julienne-re vágott répákat, félretesszük.
  5. Kis szezámolajon megpirítunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, megpirítjuk, félretesszük.
  6. Közben a rizs már majdnem kész, elkezdhetjük kisütni a csirkét. Kis szezámolajon megpirítjuk a csirkefalatokat, egyesével megforgatjuk, jó alaposan átpirítjuk őket
  7. Fogunk egy nagy tálat, és összerakjuk az ételt: alulra a rizs, körbe a spenót, répa, gomba, paradicsom (és/vagy Kimchi), uborka, a hús. Az újhagyma fehér részével is meg lehet még bolondítani.
  8. Kis vajon süssünk 2 tükörtojást, sózzuk, borsozzuk, tegyük az egész közepére.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 243
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szega

Mióta szakács: 2014.08.15.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pibimbap

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1336
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 teáskanál
újhagyma 2 közepes db
szójaszósz 60 ml
szezámolaj 2 ek
mirin 15 ml
barna cukor 1 púpozott ek
csirkecomb 0.5 kg
spenót 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
shiitake gomba 150 g
vaj 2 tk
tojás 2 db
uborka 10 dkg
sushi rizs 25 dkg
paradicsom 1 nagy db
szezámolaj 4 ek