r
Nosalty Logó

Csirkemell saláta krutonnal

Malacka
Csirkemell saláta krutonnal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

Az öntethez

A krutonhoz

721
Kalória
56.9g
Fehérje
55.1g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
433.7g
Víz
160g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Az öntethez

A krutonhoz

Összesen 721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Az öntethez

A krutonhoz

Összesen 3603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Az öntethez

A krutonhoz

Összesen 121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    433.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    1466 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7922.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    3348 mg
  • Nátrium
    2357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    275.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2168.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2550 micro
  • β-karotin
    7332 micro
  • β-crypt
    218 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 3603 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelletfelkockázzuk és alaposan megszórjuk a fűszerekkel. (Legjobb, ha legalább egy éjszakát állni hagyjuk ezután.)
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkemellet szép pirosra sütjük. Ezt úgy érhetjük el a legkönnyebben, ha legalább 2-3 percig nem nyúlunk hozzá, nem kevergetjük, forgatjuk stb.
  3. Saláta: Összevágjuk a salátához valókat, amilyen formára szeretnénk:), és egy nagy tálba tesszük. A konzervkukoricátleszűrjük, a levéből 1 evőkanálnyit az öntetbe teszünk.
  4. Öntet: A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük (a visszamaradt héjat nem dobjuk ki!),az olaj kivételével mindent beletesszük a tálba és összekeverjük. Végül az olajat apránként, folyamatosan keverve hozzáadjuk.
  5. Kruton: Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk, mikor már kezd forrósodni, beletesszük a fokhagyma héját.
  6. A kenyeret kb. 1x1 cm-es kockára vágjuk.
  7. A kenyeret a serpenyőbe tesszük (vigyázzunk, hogy egyszerre ne túl sokat) és addig sütjük, míg mindkét oldalukon szép aranybarnára nem pirulnak. Beletesszük egy tálba és megszórjuk sóval-borssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Így az ünnepek után már senki nem kívánta nálunk a nehéz ételeket. Szétnéztem a hűtöben és a spájzban, és szembetalálkoztam egy szép fej jégsalátával. Eszembe jutott, hogy már rég szerettem volna Cézár salátát csinálni, kerestem is hozzá recepteket, de mire ennek a fogásnak a végére értem, már csak nyomokban emlékeztetett a Cézár salátára:) Ez tipikusan az a a recept, ami menet közben állt össze.  Az én húsevő családom végül imádta s mind megette, de a legnagyobb sikert a kruton aratta náluk, egy morzsa nem maradt belőle:)  Azóta szinte minden ételhez kell csinálnom, legutóbb még a rántott hús mellé is:)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...