r
Nosalty Logó

Csirkemell besameles karfiollal és póréval sütve

baloghorsi
Csirkemell besameles karfiollal és póréval sütve
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

638
Kalória
57.8g
Fehérje
23.3g
Szénhidrát
32.5g
Zsír
263.5g
Víz
212.3g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5050.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    3834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 638 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20203.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1804 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2447 mg
  • Nátrium
    15337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1054 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1763 micro
Összesen 2556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, és fokhagymás, sós tejbe (kb. 2 dl) áztatjuk néhány órára.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, és lobogó, köményes-sós vízbe dobjuk. Addig főzzük, amíg a víz újra lobogva forr.
  3. A csirkemell szeleteket hirtelen elősütjük (nagy lángon, mindkét oldalukat pirosra pirítjuk). A pórét megmossuk, megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
  4. A vajon megpirítjuk a lisztet, majd fokozatosan, habverővel keverve hozzáadjuk a fél liter forró tejet (besamel). Hozzáadjuk a tejfölt, ízesítjük sóval, fehérborssal és szerecsendióval, és gyakran kevergetve besűrítjük.
  5. Olajjal vékonyan kikenünk egy tepsit, belerakjuk a csirkemell szeleteket, rászórjuk a pórét és a megpárolt karfiolt (kicsit megsózzuk), majd leöntjük a besamellel. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 óra alatt szép barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, könnyű, tavaszváró fogás.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...