r
Nosalty Logó

Sütőben sült rakott csirkemell zöldséges tésztával

Évi néni
Sütőben sült rakott csirkemell zöldséges tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húshoz

Zöldséges tésztához

720
Kalória
56.6g
Fehérje
74.3g
Szénhidrát
21g
Zsír
349.6g
Víz
133g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húshoz

Zöldséges tésztához

Összesen 720 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húshoz

Zöldséges tésztához

Összesen 2161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húshoz

Zöldséges tésztához

Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    349.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    1384 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 720 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    169.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4386.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    223 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1048.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    824 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    4152 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1811 micro
Összesen 2161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    497 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemellfilét 1 cm-es szeletekre vágjuk. Megkenjük a felületét olajjal, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  2. A hússzeletekre paradicsomot karikázunk, amit megszórunk kakukkfűvel és frissen reszelt parmezánnal.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Zöldséges tésztához

  1. A tésztát sós, lobogó vízben a csomagoláson megadott ideig főzzük.
  2. A padlizsánt és a paprikát hasábokra vágjuk, kevés olajon 4-5 perc alatt sóval, borssal és kakukkfűvel átsütjük.
  3. Ha kifőtt a tészta, leszűrjük, leöblítjük, és a sült zöldségekkel összekeverjük, összemelegítjük. Végül megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35

Csak valami újat és gyorsat szerettem volna készíteni ebédre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...