Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecombok sárgarépás töltelékkel

Csirkecombok sárgarépás töltelékkel
Csirkecombok sárgarépás töltelékkel
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tölteléket egy borongós őszi napon találtam ki, mert töltött húst szerettem volna készíteni, de megszáltt az újítás ördöge.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetés után beszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel, meghintjük granulált fokhagymával, majd legalább 1 órára hűtőbe helyezzük.
  2. Közben a répát, hagymát, gombát megtisztítjuk. A kisebb szál répát és a gombát vékony, rövid csíkokra, a hagymát apró, a főtt tojást 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A 2 nagyobb répát középen kettéhasítjuk, majd keresztben kettévágjuk.
  3. Egy kicsi serpenyőben kevés étolajt teszünk, felhevítjük, beletesszük a sárgarépacsíkokat, kevés ideig pároljuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, majd kis idő múlva a gombát, közben ételízesítővel, majorannával, sóval, borssal ízésítjük, 2-3 perc múlva levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  4. A kenyeret hideg vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és a raguval a zsemléhez adjuk, beletesszük a nyers tojást, és jól összegyúrjuk, szükség esetén még sóval, borssal fűszerezzük, végül laza mozdulatokkal a töltelékhez keverjük a tojáskockákat. 4 felé osztva a combok bőre alá töltjük.
  5. Végül a combokat tepsibe helyezzük, közétesszük a répadarabokat és a borókabogyókat, aláöntünk kb. 2 dl vizet, alufóliával lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk, majd a fólia eltávolítása után pirosra sütjük. Burgonyapürével vagy sült burgonyával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 382
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica Konyha

Mióta szakács: 2012.02.09.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött csirkecomb, répával töltött csirke, sült csirkecombok töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

439
csirkecomb 4 db
gomba 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
sárgarépa 1 kis db
sárgarépa 2 nagy db
kenyér 1 szelet
főtt tojás 1 db
tojás 1 db
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
borókabogyó 4 db