Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással

Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással
Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptben nyuszicombokat írtak elő, de csirkecombokkal is nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tálaljuk szélesmetélttel vagy spagettival.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük, és megkenjük őket 1 ek mustárral.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, felöntjük a borral, 1-2 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is, a húst belehelyezzük, és lefedve, alacsony hőfokon kb. 1 órat főzzük.
  4. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A főzőlevet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a maradék mustárt, tovább főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a tárkonnyal.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 590
elküldve: 12
receptkönyvben: 391
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-mustáros csirkecomb tárkonnyal, tárkonyos-tejszínes csirkecomb

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Mon, 2014-09-29 11:10

A tegnapi ebéd a tárkony jegyében telt el.Tárkonyos ragulevessel alapoztzunk(nagyon gazdagon)majd a tárkonyos csirkecombok következtek.Egész pontosan 6 comb került terítékre-merthogy négyen ültük körül az asztalt.A hús mellé krumplipüré került,amit meglocsoltunk a husi szaftjával.Legközelebb több levet kell hagynom,mert egyszerűen nagyon finom és majdnem közelharcot folytattunk az utolsó cseppekért.Nagyon sajnálom,hogy csak most akadtam erre a receptre...Mivel nálunk Berzengóciában ritka kincs a tejszín,tejföllel helyettesítettem.Kérek valakit,próbájla ki az én verziómat,aztán írja le mennyivel fincsibb az eredeti recept.Köszi!

rozsa1958
rozsa1958 Sat, 2013-12-07 17:48

Eddig hiába kerestem sehol sem kaptam igazi tárkonyt csak szárítottat.Ti hol szereztétek be?

maycsika
maycsika Fri, 2012-06-29 14:06

Már rengetegszer elkészítettem ezt a receptet, a kedvenceim közé tartozik, bár én csirkemellel csinálom. Köretnek ha van időm krumplikrokettet készítek, de rizzsel is nagyon szeretjük. Bevett recept, ha meg akarom mutatni, mennyire jól főzök :D. Köszönjük!

Liv
Liv Mon, 2011-07-11 21:05

Szia!
Nagyon jól néz ki :)
Kezdő szakácskodó vagyok és azt szeretném megkérdezni, hogy a csirke leves mit takar? Ha csirkeleveskockát rakok bele az is jó vagy ténylegesen levest kell csinálni hozzá?
Lehet h elég buta kérdés de nem vagyok még otthon ilyen témákban ^^
Előre is köszönöm!

gömbicica
gömbicica Sat, 2011-08-13 14:35

Válaszolnék ha szabad. Én pl. csirkemellcsontból szoktam általában egy alaplevet főzni, (só, kevés egész bors, kis darab vöröshagyma) azt kisebb adagokba le lehet fagyasztani, ha van rá lehetőséged. Vagy ha kapok nagyon szép friss! (fővárosi csarnokban hamarább) farhátat, vagy combcsont is szokott lenni, akkor abból. A leveskockákkal én sosem jártam jól. Még akkor sem, ha bioleveskockát vettem. A leveskocka, az leveskocka na!!!.

Liv
Liv Sat, 2011-08-13 15:56

Értem. Nagyon köszönöm a választ. Én is megpróbálom akkor így. :)

adabada
adabada / adabada Sun, 2011-06-12 17:25

Én előtte zsályás, kakukkfüves, babérleveles, borsos, tárkonyos olivaolajban pácoltam,beöntögettem a bőre alá is. Emiatt ugyan a pecsenyezsírt át kellett szűrnőm mielőtt a hagyma belement volna, de isteni lett!! Köszi a receptet!

Nagy Zsuzsi
Nagy Zsuzsi Mon, 2010-06-07 11:20

Éppen most készült el nagyon finom én egész csirkét daraboltam fel a többi ugyan az.
köszönjük ezt a finom ebéd receptet.

420
csirkecomb 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
fehérbor 100 ml
csirke alaplé 125 ml
mustár 1 tk
főzőtejszín 50 ml
tárkony 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint