r
Nosalty Logó

Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 420 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 842 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 420 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 842 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük, és megkenjük őket 1 ek mustárral.
  3. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, felöntjük a borral, 1-2 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is, a húst belehelyezzük, és lefedve, alacsony hőfokon kb. 1 órat főzzük.
  4. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A főzőlevet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a maradék mustárt, tovább főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a tárkonnyal.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26016
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 06.

Ajánló

Tálaljuk szélesmetélttel vagy spagettival.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az eredeti receptben nyuszicombokat írtak elő, de csirkecombokkal is nagyon finom.

Hozzászólások (6)

Nagy Zsuzsi

Éppen most készült el nagyon finom én egész csirkét daraboltam fel a többi ugyan az. köszönjük ezt a finom ebéd receptet.

adabada

Én el?tte zsályás, kakukkfüves, babérleveles, borsos, tárkonyos olivaolajban pácoltam,beöntögettem a b?re alá is. Emiatt ugyan a pecsenyezsírt át kellett sz?rn?m miel?tt a hagyma belement volna, de isteni lett!! Köszi a receptet!

Liv

Szia! Nagyon jól néz ki :) Kezd? szakácskodó vagyok és azt szeretném megkérdezni, hogy a csirke leves mit takar? Ha csirkeleveskockát rakok bele az is jó vagy ténylegesen levest kell csinálni hozzá? Lehet h elég buta kérdés de nem vagyok még otthon ilyen témákban ^^ El?re is köszönöm!

gömbicica

Válaszolnék ha szabad. Én pl. csirkemellcsontból szoktam általában egy alaplevet f?zni, (só, kevés egész bors, kis darab vöröshagyma) azt kisebb adagokba le lehet fagyasztani, ha van rá lehet?séged. Vagy ha kapok nagyon szép friss! (f?városi csarnokban hamarább) farhátat, vagy combcsont is szokott lenni, akkor abból. A leveskockákkal én sosem jártam jól. Még akkor sem, ha bioleveskockát vettem. A leveskocka, az leveskocka na!!!.

Liv

Értem. Nagyon köszönöm a választ. Én is megpróbálom akkor így. :)

Törölt felhasználó

Már rengetegszer elkészítettem ezt a receptet, a kedvenceim közé tartozik, bár én csirkemellel csinálom. Köretnek ha van id?m krumplikrokettet készítek, de rizzsel is nagyon szeretjük. Bevett recept, ha meg akarom mutatni, mennyire jól f?zök :D. Köszönjük!

rozsa1958

Eddig hiába kerestem sehol sem kaptam igazi tárkonyt csak szárítottat.Ti hol szereztétek be?

Törölt felhasználó

A tegnapi ebéd a tárkony jegyében telt el.Tárkonyos ragulevessel alapoztzunk(nagyon gazdagon)majd a tárkonyos csirkecombok következtek.Egész pontosan 6 comb került terítékre-merthogy négyen ültük körül az asztalt.A hús mellé krumplipüré került,amit meglocsoltunk a husi szaftjával.Legközelebb több levet kell hagynom,mert egyszer?en nagyon finom és majdnem közelharcot folytattunk az utolsó cseppekért.Nagyon sajnálom,hogy csak most akadtam erre a receptre...Mivel nálunk Berzengóciában ritka kincs a tejszín,tejföllel helyettesítettem.Kérek valakit,próbájla ki az én verziómat,aztán írja le mennyivel fincsibb az eredeti recept.Köszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek