r
Nosalty Logó

Tejszínes-bazsalikomos pulykahús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
dius0306
Tejszínes-bazsalikomos pulykahús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 464 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 2789 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 464 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4628.7 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2298 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2789 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst alaposan kiáztatjuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig folytosankevergetve pirítjuk, sütjük.
  4. Mivel elég sok levet ereszt a pulyka, ezért csak 0,5-1 pohárnyi vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt lassú tűzön főzzük kb. 1 órát.
  5. Amikor még félkemény a husi, beletesszük a paradicsomlevet vagy -pürét, és tovább főzzük.
  6. Ha a hús már elég puha, adunk hozzá ízlés szerint bazsalikomot, kakukkfüvet és pici majorannát, majd felöntjük a tejszínnel, és főzzük még pár percet.
  7. Aki sűrűbben szereti, tegyen bele ezután 1 ek étkezési keményítőt (esetleg lisztet). Közben elkészítjük a rizst is a hagyományos módon, de ráadáskénta kukoricát is beleöntjük a vízbe, hogy a rizzsel együtt főjjön meg.
  8. Még egyszer felrottyantjuk a szószos husit, és kész is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4243
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dius0306 19 recept

Mi is legyen vasárnap az ebéd? Általában nagy gondot okoz nálunk ez a kérdés, mert hát mégsem lehet mindig ugyanaz, és némelyik étel már unalmassá is vált számunkra. Ezért gondoltam úgy, hogy úgyis ott van a fagyasztóban a pulykahusi, hát akkor uccu neki, legyen szószos-tejszínes-fűszeres mindenség belőle; a kukoricás rizs szintén e szerint a szisztéma szerint jött létre.

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek