Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke-Wellington Epres Panni módra

Csirke-Wellington Epres Panni módra
Csirke-Wellington Epres Panni módra
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a karácsonyt! Már szeptemberben elkezdek készülni rá, gyűjtögetem a meglepetéseket, és mindenkinek nagy körültekintéssel választok ajándékot, mert fontosnak tartom, hogy megkülönböztessük ezzel is az ünnepeket a hétköznapoktól, nincs ez másképp a konyhában sem, ez a Wellington, ahogy én készítem, próbáld ki te is!

hozzávalók / 4 adag

Húshoz

Mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. A csirkemellet 3 ek. olívaolajon, nagy lángon 4-4 percig sütjük, hogy legyen egy kis kérge. Ha a hús nagyon vastag lenne, picit klopfoljuk ki előtte, különben nem sül át. Félretesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, megkenjük mustárral, majd egy fólia segítségével beletekerjük a feketeerdő sonkába, majd a hűtőbe tesszük pihenni. Azalatt megcsináljuk a gombát.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk és olívaolajon pár perc alatt üvegesre pirítjuk. A gombát megpucoljuk, felvágjuk nagyon-nagyon apró kockákra, és sóval-borssal átpároljuk a hagymával együtt. Közben hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és egy kis szerecsendiót. Majd mehet bele a kakukkfű, az utolsó pár percben pedig 1 dl vagy kevesebb tejszín. Ha kész, elzárjuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A leveles tésztát kihajtogatjuk (ha eleve nyújtottat vettünk), levágunk belőle egy vékony, kb. ujjnyi csíkot. Megkenjük a gombával, majd ráhelyezzük a csirkemellet, fejjel lefelé (tehát a domborúbb oldala érintkezzen a tésztával). Óvatosan becsomagoljuk, ha a végén van egy kis maradék, azt csinosan feltekerhetjük. Megfordítjuk, és átkenjük tojással. A maradék tésztacsíkból tehetünk a tetejére egy kis díszt, de ezt ki is hagyhatjuk. Ha teszünk díszt, azt is kenjük le tojással.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 20-25 perc alatt átsütjük. Nézzük, hogy a tészta jól megsült-e, annyi idő alatt a csirkemell is átsül. Ha kész, tegyük rácsra, és hagyjuk állni 10-15 percet, mielőtt felvágnánk (hogy szépen lehessen szeletelni). Kéksajt-mártással és párolt zöldséggel tálaljuk.

Mártás

  1. A kéksajtot lereszeljük, és összeforraljuk a tejszínnel, majd beledobjuk a friss petrezselymet. Nem kell bele fűszer, a mártás így is elég karakteres. Lightosabb verzió, ha tejjel főzzük fel tejszín helyett.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 068
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tésztában sült csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

909
olívaolaj 6 ek
csirkemell filé 1 db
leveles tészta 1 csomag
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
gomba 40 dkg
kakukkfű 0 ízlés szerint
főzőtejszín 100 ml
mustár 1 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
feketeerdő sonka 10 dkg
tojássárgája 1 db
kéksajt 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 500 ml