r
Nosalty Logó

Csirke-Wellington Epres Panni módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Csirke-Wellington Epres Panni módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Húshoz

Mártáshoz

Összesen 914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Húshoz

Mártáshoz

Összesen 3648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Húshoz

Mártáshoz

Összesen 180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2007.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.6 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8031.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    3479 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2578 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2736 micro
Összesen 3648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Mártáshoz

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemellet 3 ek. olívaolajon, nagy lángon 4-4 percig sütjük, hogy legyen egy kis kérge. Ha a hús nagyon vastag lenne, picit klopfoljuk ki előtte, különben nem sül át. Félretesszük, hagyjuk egy kicsit hűlni, megkenjük mustárral, majd egy fólia segítségével beletekerjük a feketeerdő sonkába, majd a hűtőbe tesszük pihenni. Azalatt megcsináljuk a gombát.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk és olívaolajon pár perc alatt üvegesre pirítjuk. A gombát megpucoljuk, felvágjuk nagyon-nagyon apró kockákra, és sóval-borssal átpároljuk a hagymával együtt. Közben hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és egy kis szerecsendiót. Majd mehet bele a kakukkfű, az utolsó pár percben pedig 1 dl vagy kevesebb tejszín. Ha kész, elzárjuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A leveles tésztát kihajtogatjuk (ha eleve nyújtottat vettünk), levágunk belőle egy vékony, kb. ujjnyi csíkot. Megkenjük a gombával, majd ráhelyezzük a csirkemellet, fejjel lefelé (tehát a domborúbb oldala érintkezzen a tésztával). Óvatosan becsomagoljuk, ha a végén van egy kis maradék, azt csinosan feltekerhetjük. Megfordítjuk, és átkenjük tojással. A maradék tésztacsíkból tehetünk a tetejére egy kis díszt, de ezt ki is hagyhatjuk. Ha teszünk díszt, azt is kenjük le tojással.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 20-25 perc alatt átsütjük. Nézzük, hogy a tészta jól megsült-e, annyi idő alatt a csirkemell is átsül. Ha kész, tegyük rácsra, és hagyjuk állni 10-15 percet, mielőtt felvágnánk (hogy szépen lehessen szeletelni). Kéksajt-mártással és párolt zöldséggel tálaljuk.

Mártáshoz

  1. A kéksajtot lereszeljük, és összeforraljuk a tejszínnel, majd beledobjuk a friss petrezselymet. Nem kell bele fűszer, a mártás így is elég karakteres. Lightosabb verzió, ha tejjel főzzük fel tejszín helyett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 21981
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a karácsonyt! Már szeptemberben elkezdek készülni rá, gyűjtögetem a meglepetéseket, és mindenkinek nagy körültekintéssel választok ajándékot, mert fontosnak tartom, hogy megkülönböztessük ezzel is az ünnepeket a hétköznapoktól, nincs ez másképp a konyhában sem, ez a Wellington, ahogy én készítem, próbáld ki te is!

Hozzávalók

Húshoz

Mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek