r
Nosalty Logó

Csirkecombbal töltött batyu

Salamon Csilla
Csirkecombbal töltött batyu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

747
Kalória
41.2g
Fehérje
49.8g
Szénhidrát
42.3g
Zsír
319.4g
Víz
228.6g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 747 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    319.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 747 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    169.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4062.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    979 micro
Összesen 2987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombot megmossuk, sózzuk, és bedörzsöljük csirke fűszersóval.
  2. Olajjal kikent tepsibe tesszük, alufóliával beborítjuk, és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát, és még 10 percig sütjük.
  3. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a tejföllel kikeverjük.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a gombát. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Miután megfőtt, összekeverjük a krumplipürével.
  5. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 20×20 cm-es kockákat vágunk.
  6. Miután teljesen kihűlt a csirkecomb és a gombás krumpli, a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, ráállítva a csirkecomb. A sarkait és a széleit felhúzzuk, vastagabb cérnával nem nagyon szorosan összekötjük. A tetején a maradék tésztát szépen eligazgatjuk. A combnak a csontos részét alufóliával betekerjük, hogy sütésnél ne égjen meg.
  7. Felvert tojással lekenjük, és olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 180 fokon sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, tartalmas, laktató étel. Salátával tálalható. Aki nem szereti a gombát, az lecsót is keverhet a krumplihoz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek