Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecombbal töltött batyu

Csirkecombbal töltött batyu
Csirkecombbal töltött batyu
95 perc / előkészület: 50 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, tartalmas, laktató étel. Salátával tálalható. Aki nem szereti a gombát, az lecsót is keverhet a krumplihoz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot megmossuk, sózzuk, és bedörzsöljük csirke fűszersóval.
  2. Olajjal kikent tepsibe tesszük, alufóliával beborítjuk, és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát, és még 10 percig sütjük.
  3. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a tejföllel kikeverjük.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a gombát. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Miután megfőtt, összekeverjük a krumplipürével.
  5. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 20×20 cm-es kockákat vágunk.
  6. Miután teljesen kihűlt a csirkecomb és a gombás krumpli, a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, ráállítva a csirkecomb. A sarkait és a széleit felhúzzuk, vastagabb cérnával nem nagyon szorosan összekötjük. A tetején a maradék tésztát szépen eligazgatjuk. A combnak a csontos részét alufóliával betekerjük, hogy sütésnél ne égjen meg.
  7. Felvert tojással lekenjük, és olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 180 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 525
elküldve: 18
receptkönyvben: 251
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

leveles tésztában sült csirkecomb, csirkecombok leveles batyuban, csirke alsócombok leveles tésztában sütve

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andicu
Andicu Sat, 2016-01-09 16:23

Én elkészítettem és nagyon jól sikerült! Mindenkinek ízlett! Nagy sikert aratott ;) Köszönjük a receptet! :)

bandikka
bandikka Tue, 2015-02-17 10:03

Kedves Csilla,
Milyen vastagra kell nyújtanom a tésztát? Hétvégén szeretném a vendégeimnek elkészíteni.
Köszönöm.
Andrea

wkata
wkata / wkata Mon, 2013-06-03 18:55

Szia Csilla!Ez hétvégén tuti,hogy bekerül a menübe!Egyébként augusztus 11 -e körül megyünk Bázakerettyére!Addig nem jövök haza,amíg meg nem ismerkedünk!
Üdv.:Kata

sántakutya
sántakutya Thu, 2013-05-30 14:12

nagyon guszta, ez kell nekem!!!!!!!!!:)))))))))))))))))))
gratulálok

üdv.gizimama

Lillena
Lillena Wed, 2013-05-29 21:13

Ez nem semmi! Gyönyörű, fantasztikusan ötletes, igazi ünnepi étel. Köszönöm!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-05-29 17:43

Nagyon jópofa lett. Harapni való. Nem baj az, hogy van benne anyag, hisz egyszer élünk. Imádom a nyelest. El fogom készíteni. Köszi az ötletet. Üdv: Évi néni

M.Era
M.Era / M.Era Wed, 2013-05-29 17:05

Nagyon jól néz ki, biztos megcsinálom !
Köszi, hogy megosztottad :D