r
Nosalty Logó

Csípős sárgarépaleves pirított mogyoróval

Csutak Enikő
Csípős sárgarépaleves pirított mogyoróval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

317
Kalória
8.5g
Fehérje
22.6g
Szénhidrát
25g
Zsír
351.4g
Víz
6.5g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2708 micro
  • β-karotin
    6455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1405.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3037 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    10831 micro
  • β-karotin
    25818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 1262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    649 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A répákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd hosszában vágjuk ketté. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg az olívaolajjal, tegyük a sütőbe 220 fokon sülni 20 percre, míg megpuhul, enyhén megpirul.
  2. Tegyük a sült répát fazékba, öntsünk hozzá 8 dl vizet, forraljuk fel. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, ízesítsük a fahéjjal, a chilikrémmel, a római köménnyel és a citromlével.
  3. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a menta felét, majd turmixoljuk simára a levest. Keverjük el a joghurttal.
  4. A mogyorót vágjuk durvára, pirítsuk meg a napraforgó olajon. Ezzel és a maradék mentával megszórva kínáljuk a levest.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

A szivárvány minden színében pompázó, vitaminban gazdag, zsenge tavaszi zöldségekből kész öröm főzni.  Ezt az igazán különleges ízvilágú levest a Nők Lapja Konyha 2014. áprilisi számában találtam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek