r
Nosalty Logó

Csípős sárgarépaleves pirított mogyoróval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Csípős sárgarépaleves pirított mogyoróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2708 micro
  • β-karotin
    6455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3037 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    10831 micro
  • β-karotin
    25818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 1262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    649 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd hosszában vágjuk ketté. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg az olívaolajjal, tegyük a sütőbe 220 fokon sülni 20 percre, míg megpuhul, enyhén megpirul.
  2. Tegyük a sült répát fazékba, öntsünk hozzá 8 dl vizet, forraljuk fel. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, ízesítsük a fahéjjal, a chilikrémmel, a római köménnyel és a citromlével.
  3. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a menta felét, majd turmixoljuk simára a levest. Keverjük el a joghurttal.
  4. A mogyorót vágjuk durvára, pirítsuk meg a napraforgó olajon. Ezzel és a maradék mentával megszórva kínáljuk a levest.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3162
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős sárgarépaleves pirított mogyoróval
Csutak Enikő 82 recept

A szivárvány minden színében pompázó, vitaminban gazdag, zsenge tavaszi zöldségekből kész öröm főzni.  Ezt az igazán különleges ízvilágú levest a Nők Lapja Konyha 2014. áprilisi számában találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek