Sózott törökmogyoró

Leírás

A törökmogyoró hazánkban is termő, de nem őshonos fafaj, melynek termése rendkívül egészséges. A törökmogyoró – hasonlóan a többi dióféléhez – fehérjében, rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag. Gasztronómiai felhasználása igen sokoldalú, elsősorban a cukrászatban, édesiparban alkalmazzák, de magában, vagy pörkölve-sózva remek ropogtatnivaló.

Sózott törökmogyoró
696
Kalória
17g
Fehérje
21g
Szénhidrát
71g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
7g
Élelmi rost
3g
Cukor

100 g Sózott törökmogyoró

fehérjetartalom

17 g

zsírtartalom

10 g

szénhidráttartalom

21 g

víztartalom

0 g

gramm sózott törökmogyoró?

Top ásványi anyagok

Nátrium

357 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17 g

Zsír

telített zsírsav

10 g

ásványi anyagok

Nátrium

357 mg

szénhidrát

rost

7 g

cukor

3 g

vitaminok

3 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...