Sózott törökmogyoró

Sózott törökmogyoró

Leírás

A törökmogyoró hazánkban is termő, de nem őshonos fafaj, melynek termése rendkívül egészséges. A törökmogyoró – hasonlóan a többi dióféléhez – fehérjében, rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag. Gasztronómiai felhasználása igen sokoldalú, elsősorban a cukrászatban, édesiparban alkalmazzák, de magában, vagy pörkölve-sózva remek ropogtatnivaló.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Sózott törökmogyoró

fehérjetartalom

17 g

zsírtartalom

10 g

szénhidráttartalom

21 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

sózott törökmogyoró?

Top ásványi anyagok

Nátrium

357 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17 g

Zsír

telített zsírsav

10 g

ásványi anyagok

Nátrium

357 mg

szénhidrát

rost

7 g

cukor

3 g

vitaminok

3 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek