Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős mexikói leves tortilla chips-szel

Csípős mexikói leves tortilla chips-szel
Csípős mexikói leves tortilla chips-szel
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hiányzott már, hogy levest egyek, de valami laktatót, csípőset szerettem volna csinálni. Elkezdtem böngészni a netet, és találtam 3 receptet, amik csípős levesek és mexikóiak, az egyik közülük a nemzeti ételük, a tortilla leves. Nem akartam húsosat készíteni, és nem volt kedvem tésztát gyúrni a levesbe, így 3 receptet vontam egybe, így született meg ez a finomság. Amíg főtt a leves, kimentem a nappaliba pakolni, addig is megkértem Párom, hogy ugyan már, kóstolja meg, mi hiányzik belőle... Mikor visszajöttem, már a folyosón éreztem, hogy "valaki" fahéjat használt... Nem mertem megkérdezni, mennyit tett bele, de maradjunk annyiban, hogy édes-csípős volt abban a pillanatban a leves. :) Egyébként ez volt az, ami hiányzott belőle.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és zsíron üvegesre pirítjuk.
  2. Ezt követően levesszük a tűzről, belemorzsoljuk a leveskockát (nem volt itthon húsleves-alaplé). Sózzuk-borsozzuk-paprikákkal meghintjük (ha lett volna itthon habanero, most biztos tettem volna bele), kicsi kakukkfű is mehet bele. Felöntjük vízzel, nagyjából a 2 literes edény kétharmadáig. (A sóval vigyázzunk, mert a leveskocka is sós!)
  3. Hagytam, hogy jól összeforrjon ez a lé, majd beleszórjuk a babot és a kukoricát.
  4. Felforraljuk, keverjük-kavarjuk, kóstoljuk, fűszerezzük. (Fahéjból csak nagyon-nagyon keveset használjunk, fél késhegynyit maximum, különben túl karakteres lesz az íze.)
  5. Ezt követően hagyjuk még nagyjából negyed órát forrni a levest, hogy jól átfőjön benne minden, a leve kicsit besűrűsödjön. Még melegen tálaljuk.
  6. Tetejére reszelt sajttal szórt tortilla chipset tegyünk, ami a levesben a tésztát helyettesítette. (Javaslom, hogy ne egyszerre tegyünk bele sokat, hanem folyamatában adagoljuk a levesbe, így kicsit átázik, de ropogós-sajtos marad, feldobja az étkezést a ropogós "tészta" benne.)
  7. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 830
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mexikói leves, tortilla leves, tortillás leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

790
csemegekukorica 70 g
vörösbab 200 g
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagymapor 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fahéj 0.5 késhegynyi
kakukkfű 0 ízlés szerint
leveskocka 0.5 db
tortilla chips 10 dkg
sajt 5 dkg
sertészsír 1 ek
víz 1.2 l