Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Minnesota vadrizs leves

Minnesota vadrizs leves
Minnesota vadrizs leves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon laktató és sűrű leves. A hideg napokon belülről melegít fel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A vadrizsnek rágósabb külső rétege van, mint a barna rizsé. Gluténmentes, fehérjékben, aminosavakban és rostban gazdag.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vadrizst átöblítjük, és 4 dl hideg vízben feltesszük főni. Csak gyöngyözzön, ne forrjon! 45 perc alatt megfő.
  2. A hagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, és vajon pároljuk. A zellert megmossuk, végeit levágjuk, leszeleteljük, és a hagymához adjuk. A gombát megtisztítjuk - csak vizes kézzel szoktam letörölni, ha piszkos, esetleg folyó víz alatt mosni - szeleteljük, és a hagymához és a zellerhez adjuk. Kb. 5 percig pároljuk.
  3. 1,5 liter forró vízben feloldott leveskockával felöntjük.
  4. A főtt vagy sült csirkehúst felkockázzuk, és belekeverjük. A vadrizst is hozzáadjuk.
  5. A liszthez kanalanként adjuk az egy deciliter forró vizet, és minden egyes kanál vízzel csomómentesre keverjük. (Ha tápiókalisztet használunk, ez a legbiztosabb módszer a csomómentes sűrítésre. Turmixgépben is elegyíthetjük.)
  6. A levesbe csurgatjuk a lisztes vizet, állandó keverés mellett.
  7. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.
  8. Ha újra felmelegedett, belecsurgatjuk a tejszínt, állandó keverés mellett. A sherry-t is belekeverjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 172
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gluténmentes krémes leves, csirkeleves, gombaleves, krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

290
vadrizs 14 dkg
víz 16 dl
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 5 dkg
halványító zeller 1 közepes szár
gomba 12 dkg
leveskocka 1 db
csirkemell filé 1 db
tápiókaliszt 3 púpozott ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0.25 kk
főzőtejszín 2 dl
sherry 2 ek