Nosalty Logó

Pörkölt vadhúsból kuktában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Pörkölt vadhúsból kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 577 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2304 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 577 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    329.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3942.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1653.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 2304 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1899 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk, majd zsíron üvegesre pároljuk. A pirospaprikát ráhintjük a hagymára, majd pici vizet öntünk rá, hogy a hagyma egy kicsit főjjön.
  2. Rádobjuk a kockákra felvágott húst, pörköljük egy keveset, majd felöntjük a paradicsomszósszal. Egy kevés vizet öntünk rá, majd ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel.
  3. Kuktában kis gázon a fütyüléstől számítva kb. 70 percet főzzük. Elzárjuk alatta a gázt. Ha kiengedett a kuktából a nyomás, átöntjük egy másik lábasba, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és átforraljuk. (Ha túl híg lenne a pörkölt, kevés liszttel behabarjuk.)
  4. Ha nem kuktában készítjük, minimum 2,5 óra hosszat lassú tűzön főzzük. Ízlés szerint utánafűszerezhetünk. Knédlivel, főtt krumplival, friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 29629
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Ajánló

Férfiaknak és nőknek egyaránt!:D

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rumiszivi 91 recept

Szeretek kuktában főzni, mert hamar megvan az étel, finom, puha a hús, kevesebb energiát használok el....  Egyszerűen szeretem. Ezért az ajándékba kapott vadhúst is így, kuktában készítettem el... Ja, és Sancho ötlete alapján kevés áfonyalekvárral ízesítettem az én adagomat. :D Finomság ... Én krumplival,a többiek knédlivel ették.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek