r
Nosalty Logó

Gombás pizza Hajnal módra

NS
Gombás pizza Hajnal módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pizzatészta

Pizzaszósz

Feltét

942
Kalória
25.8g
Fehérje
116.2g
Szénhidrát
42.8g
Zsír
361.3g
Víz
41g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
17.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 2823 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pizzatészta

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2547 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    361.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    655 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    8598 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7641.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    5267 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    348.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1083.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1964 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    25793 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 2823 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1540 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

Pizzatészta

  1. A fent leírt sorrendben beletesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő üstjébe, majd dagasztó programra állítjuk a gépet, és megvárjuk, amíg a gép végez. (Az enyém egy 1,5 órás program, aminek a végére a tészta gyönyörűen megkel. Figyeljünk rá, hogy ha a tészta igényel még egy kis lisztet, mert hozzátapad az edény oldalához, vagy egy kis vizet, mert nem állt össze szépen.)
  2. Aki szereti a nagyon vastag tésztájú pizzát, az a teljes tésztát nyújtsa ki tepsi méretűre, aki inkább vékonyabb párti, annak ajánlott kettévágni a tésztát, és két adagban megsütni, még így is majd' 1 centis lesz a tészta.
  3. Akármelyik változatot is választjuk, nyújtsuk ki a tésztát a megfelelő méretre, majd tegyük a tepsibe.

Pizzaszósz

  1. Ez egy alap pizzaszósz, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és lehetőleg apróra feldaraboljuk.
  2. Egy kisebb lábasban, kevés olajon megpároljuk őket, pár perc után a feldarabolt paradicsomot is hozzáadhatjuk, valamint beízesítjük a sóval, borssal és ízlés szerint bazsalikommal és oregánóval.
  3. Ha késznek ítéljük a hagymát, ez ismét ízlés kérdése, hozzáönthetjük a paradicsomlevet, ha kicsit savanykás, tehetünk bele egy kevés cukrot. Ha felforrt, vegyük le a tűzhelyről, langyosan már rátehető a pizzatésztára.
  4. Csípős szósz esetén egy kevés erős paprikát is tehetünk bele.

Feltét

  1. Praktikus, ha akkor készítjük elő a feltéteket, amikor már kinyújtottuk az első adag tésztáját, ami így tud még kicsit pihenni a tepsiben, illetve ha már kész van a szósz is, mert lesz ideje kicsit hűlni.
  2. A gombát és a paradicsomot daraboljuk fel, a kukoricakonzervet nyissuk ki, a sajtot pedig reszeljük le. Természetesen bármilyen más hozzávalókat is rátehetünk, szabadon variálható.
  3. Ha mindent előkészítettünk, akkor mehet a szósz a tésztára, nem kell sajnálni, nagyon finom lesz sok szósszal. Majd jöhetnek a rávalók, mint a gomba, paradicsom, kukorica és a legtetejére a sajt.
  4. Előmelegített sütőben 5-6 percig kb. 160 fokon, majd amíg meg nem pirul rajta a sajt és a tészta széle, olyan 15 percig 180-190 fokon sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40x4

Könnyen elkészíthető pizza saját kezűleg. Régóta szenvedtem a megfelelő pizzatészta recept megtalálásával, de amióta van kenyérsütőgépem, a kelt tészták a kedvenceim.  Elég nagy pizzaevő vagyok, és imádom, ha vastagabb a tészta, valamint rengeteg gomba és sajt van a pizzán, amit nem mindig kapsz meg, ha rendeled vagy fagyasztottat veszel. Szerintem elronthatatlan:).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek