Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós csirkeleves

Csicseriborsós csirkeleves
Csicseriborsós csirkeleves
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, különleges leves. Ha van szárnyas vagy zöldség alaplevünk, a víznek a felét helyettesítsük azzal.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk, a húst körbe megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a fűszereket, kb. 1-2 percig pirítjuk.
  2. Felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra vágott sós citromot. Felfőzzük, lefedve közepes hőmérsékleten kb. 60 percet főzzük, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót. A húst kivesszük, kicsontozzuk, és felaprítjuk.
  3. A húst visszatesszük a levesbe, és további 20 percig főzzük. Citromlével ízesítjük, és vágott korianderrel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 756
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csirkeleves, gyömbéres csirkeleves csicseriborsóval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

306
olívaolaj 2 ek
csirkecomb 3 db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
ras el hanout 2 ek
gyömbér 0.5 tk
kurkuma 0.5 tk
fahéj 0.25 tk
fűszerpaprika 1 tk
víz 1.5 l
konzerv paradicsom 400 g
sózott citrom 0.25 db
csicseriborsó konzerv 500 g
koriander 1 csokor
citromlé 0.5 citromból nyert