Nosalty Logó

Csicseriborsós-babos paradicsomszósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Csicseriborsós-babos paradicsomszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2818 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 14092 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 253 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5283.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2244 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6588 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 2818 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    777.1 g

Zsír

  • Összesen
    370.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26419.2 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    732 mg
  • Kálcium
    6199 mg
  • Vas
    195 mg
  • Magnézium
    3726 mg
  • Foszfor
    10848 mg
  • Nátrium
    4458 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    146 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1959.7 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    359 mg

VÍZ

  • Összesen
    2048 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11222 micro
  • Kolin:
    2013 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32940 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 14092 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    594 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A kacsazsíron a kétféle hagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, majd beletesszük a felcsíkozott bacont, kicsit pirítjuk.
  2. Beletesszük a csicseriborsót, a kétféle konzerv babot, a fűszereket, a paradicsomszószt, és az egészet kis lángon, fedő alatt főzzük 30-35 percig.
  3. Ekkor tegyük bele a felkockázott pulykamell sonkát, főzzük még 6-8 percig, beletesszük a cukrot, a tejszínt, összeforraljuk. Ha megfőtt és ízre is finom, a legvégén beletesszük a vajat, egyet rottyan és kész. Forrón tartjuk.
  4. Lobogó sós, kicsit olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük.
  5. Tálaljuk a babos-csicseris paradicsomszószt a tésztával, tálaláskor mozzarellával és a reszelt sajttal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2305
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Kínáljunk utána finom bort, házi szörpöt, ásványvizet. Tálaláskor kínáljunk mozzarellát és reszelt sajtot hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éva-Anyóca 351 recept

Gyors szószos tésztát szerettem volna készíteni. Finom lett, a családnak ízlett, elfogyott.

Hozzászólások

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.