Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés krémes süti

Cseresznyés krémes süti
Cseresznyés krémes süti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet már régebben a Mindmegette-n találtam, kinyomtattam és őrizgettem. Köszönet érte. Most a "tutireceptek.hu"-n újra felfedeztem,"bittibetti" küldte be. Gondoltam, eljött az én időm is! A sütési időre 30-35 percet írnak, nekem kicsit sok lett ez az idő. Még éppen nem sült túl.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Cseresznyeszezonban. Persze fagyasztottan is jó a cseresznye, szerintem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. (Ha vélkonyabb tésztát szeretnénk, akkor gáztepsibe tegyük.)
  2. A cseresznyét rászórjuk a sütőpapírra és meghintjük a fahéjjal kevert cukorral.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük felverni egy tálban sóval és citrommal. (Én konyhai robotgépet használtam.) Ha már kemény, beleszórjuk apránként a cukrot és jól felverjük addig, amíg serceg a cukor, majd a tojássárgát egyenként belekeverjük.
  4. Ha már jó az állaga belekeverjük az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  5. A massza felét ráöntjük a cseresznyére, a maradékba belekeverjük a kakaót és az aromát, és alaposan eldolgozzuk. A kakaós masszát a sárga masszára öntjük.
  6. Az előmelegített sütőbe betesszük és megsütjük. Nagyon kell figyelni, mert könnyen kiszáradhat  v. megéghet. Ha kész, akkor kicsit hűtjük, majd kiborítjuk, hogy a cseresznye legyen felül.
  7. Elkészítjük a krémet: A pudingot  megfőzzük a tejben és hagyjuk kihűlni. Közben néha megkeverjük.
  8. A margarint kikeverjük a porcukorral. A cukrot igény szerint adagoljuk.
  9. A kihűlt pudingot jól kikeverjük a margarinnal és teszünk bele rumaromát.
  10. A kihűlt tésztát rátesszük egy megfelelő méretű tálcára v. visszatesszük a tepsibe, de a cseresznye legyen felül!!!!
  11. A pudingos krémet rákenjük a cseresznyére és szépen elsimítjuk.
  12. A krémre teszünk reszelt csokit ill. forgácsot (lehet csokimázat is tenni rá, ha jól lehűlt).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30-35x27-30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 785
elküldve: 17
receptkönyvben: 226
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokipudingos cseresznyés, cseresznyés-csokis süti, pudingos cseresznyés sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

begabi
begabi Sun, 2015-01-18 21:51

Megsütöttem meggyel és vanília pudinggal. Nagyon finom lett.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2016-06-15 19:37

Bocsi, hogy csak most reagálok, de csak most vettem észre a hozzászólásodat! Örülök, hogy új "köntösben" is működik a recept!

Puszinyuszi
Puszinyuszi Sun, 2012-06-17 11:59

Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett a süti. Könnyű a tésztája, a krém a tetején nagyon finom. A lédús cseresznyével pont harmonizálnak az ízek.

1001
tojás 7 db
cukor 10 dkg
finomliszt 30 dkg
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
csokoládé aroma 3 csepp
1 csipet
citromlé 3 csepp
cseresznye 70 dkg
cukor 2 ek
fahéj 2 kk
csokoládés pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
rumaroma 3 csepp
csokoládéforgács 2 ek