r
Nosalty Logó

Csavaros lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Csavaros lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

Összesen 1188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

Összesen 3560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

Összesen 226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2003 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    221.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3542.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6009 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 3560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

Elkészítés

A csavaros lasagne-hez

  1. A felkockázott zöldségeket és sonkát forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált csirkehúst és a rozmaringot.
  2. Meglocsoljuk a borral, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejet, és az egészet pár perc alatt összefőzzük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és behintjük a zsemlemorzsával.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Közben kifőzzük a tésztát. (Akkorra készüljön el, mire a ragu, mert leszűrés után, amint meg tudjuk fogni a lasagne lapokat, kezdjünk velük dolgozni, mert utána könnyen összeragadnak!)
  6. Az elkészült ragut levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a mascarponét.
  7. A lasagne lapokat egyesével megkenjük a csirkés szósszal, feltekerjük, és kettévágjuk. Óvatosan beleállítgatjuk az előkészített tűzálló tálba.
  8. Tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és megszórjuk reszelt sajttal.
  9. Alufóliával buggyosan lefedve kb. 25 percig sütjük, a végén pedig pár perc alatt picit rápirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21x16x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22646
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 10.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amint rábukkantam erre a receptre, alig vártam, hogy el is készíthessem! Nagyon megtetszett a lasagne ilyen ötletes betöltése és felcsavargatása. Kicsit munkásabb, mint egy átlagos tésztavacsora, de az eredményt nézve mindenképpen megéri!!

Hozzávalók

A csavaros lasagne-hez

A tepsi kienéséhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?