Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Juhász István konyhájából

Császármorzsa Juhász István konyhájából
Császármorzsa Juhász István konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféleképpen szoktam császármorzsát készíteni. Ez most a "magyarosabb" változat.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Forró, kikevert sárgabarackdzsemmel és vaníliás porcukorral tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró vízzel átmossuk a mazsolát, szűrőn hagyjuk lecsepegni. Átszitáljuk a lisztet, grízt. Megmossuk a citromot, héját egy tálkába reszeljük. A megmosott tojásokat felütjük, és külön nagy tálba engedjük le a fehérjét és a sárgáját.
  2. A tojásfehérjéből és a kristálycukor/kókuszvirág cukor feléből kemény habot verünk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
  3. A sárgáját és a maradék cukrot a vajjal habosra keverjük, elkeverjük benne a citromhéjat, majd lassan adagolva (felváltva, hogy szép sima palacsintatésztát kapjunk), hozzáadjuk a lisztet, darát, tejet, végül a mazsolát is. 20 percig hűtőben pihentetjük. Utána óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét is.
  4. Vajat (vagy olajat) hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és a tésztát beleöntjük. Gyakori keverés mellett készre sütjük (teljesen morzsalékosnak kell lennie a tésztának).
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
19 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kaiserschmarrn

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

807
búzadara 300 g
finomliszt 300 g
tojás 6 db
cukor 10 dkg
kókuszcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
tej 9 dl
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 5 ek
mazsola 10 dkg
vaníliás cukor 10 dkg
sárgabarackdzsem 30 dkg