r
Nosalty Logó

Császármorzsa Juhász István konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juhász István
Császármorzsa Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 807 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6462 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 807 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4530.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1487 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1068.4 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 6462 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forró vízzel átmossuk a mazsolát, szűrőn hagyjuk lecsepegni. Átszitáljuk a lisztet, grízt. Megmossuk a citromot, héját egy tálkába reszeljük. A megmosott tojásokat felütjük, és külön nagy tálba engedjük le a fehérjét és a sárgáját.
  2. A tojásfehérjéből és a kristálycukor/kókuszvirág cukor feléből kemény habot verünk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
  3. A sárgáját és a maradék cukrot a vajjal habosra keverjük, elkeverjük benne a citromhéjat, majd lassan adagolva (felváltva, hogy szép sima palacsintatésztát kapjunk), hozzáadjuk a lisztet, darát, tejet, végül a mazsolát is. 20 percig hűtőben pihentetjük. Utána óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét is.
  4. Vajat (vagy olajat) hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és a tésztát beleöntjük. Gyakori keverés mellett készre sütjük (teljesen morzsalékosnak kell lennie a tésztának).
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1125
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 27.

Ajánló

Forró, kikevert sárgabarackdzsemmel és vaníliás porcukorral tálalom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Császármorzsa Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Többféleképpen szoktam császármorzsát készíteni. Ez most a "magyarosabb" változat.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.