Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízsmarni

Grízsmarni
Grízsmarni
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a 92 éves szomszédnénitől kaptam, amikor tanácsot kértem tőle smarni ügyben. Azóta így készítem. Nem bántam meg, hogy hallgattam rá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe belekeverjük a mazsolát, a cukor felét és a búzadarát. Állni hagyjuk kb. 2-3 órát. Közben néha megkevergetjük.
  2. Egy tepsit jó vasragon kikenünk vajjal.
  3. Amikor már eleget állt a grízes massza, belekeverjük a tojások sárgáját. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tejes grízbe. Ezt az egészet beleöntjük a kivajazott tepsibe. Majd betesszük az előmelegített sütőbe.
  4. Egy kis idő elteltével (10-15 perc), amikor már nem folyékony állagú, kivesszük a sütőből, és egy villával jól átszaggatjuk a tésztát. Visszatesszük a sütőbe, és pár percig várunk. Ekkor megint kivesszük, és a kívánt méretű darabokra szedjük szét.
  5. Ízlés szerinti lekvárral és porcukorral frissen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 X 40 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 958
elküldve: 2
receptkönyvben: 61
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
379 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

daramorzsa, smarni, Kaiserschmarrn

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csigacsülök
Csigacsülök Tue, 2018-05-22 16:41

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet ( a szomszéd néninek is :) ) !
Azt hiszem legközelebb még egy kis reszelt citromhéjjal is meg fogom bolondítani.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Tue, 2018-05-22 18:15

Kedves Csigacsülök!
Köszönöm a visszajelzésedet, valóban könnyű és finom étel, ami ne vesz fel sok zsiradékot. Köszönetedet természetesen átadom drága szomszédnéninknek, aki a 96. évét tapossa és hála az Égnek jó egészségnek örvend! Biztosan nagyon boldog lesz. További jó sütés-főzést!
Andi

616
tej 5 dl
cukor 100 g
búzadara 350 g
tojás 3 db
sárgabaracklekvár 2 ek
porcukor 1 teáskanál
mazsola 1 marék
vaj 20 g