Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Porozinkó (Császármorzsa 3.)

Porozinkó (Császármorzsa 3.)
Porozinkó (Császármorzsa 3.)
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám celldömölki születésű, és lelkesen őrzi is a gyerekkorában megtanult Vas megyei tájszavakat. Így nálunk a kelkáposztafőzelék plutyka, a nudli pöcsmácsik, a meztelen csiga pedig kágyélló... Mikor bejelentettem, hogy császármorzsára vágyom, ezért aztán sütni fogok, felháborodva közölte, hogy én maximum porozinkót süthetek : ) Édesapám viszont, akinek német volt a nagymamája, leginkább a smarnit preferálja... Akárhogy hívjuk is, a végeredményt mindenki nagyon szereti.

hozzávalók / 3 adag

A morzsához

A tálaláshoz

ajánlat

Direkt nincs benne liszt, sokáig kerestem olyan receptet, ami csak darával készül. Így állítólag ugyanis sokkal könnyebb, omlósabb a tészta. Jelentem, valóban nincs szükség lisztre, tökéletesen összeáll, és nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy  tálban összekeverjük a darát a tejjel, a cukorral, a sóval, a tojásokkal, 1,5 evőkanál olajjal és a sok-sok mazsolával.
  2. Egy éjszakára, de legalább néhány órára hűtőbe tesszük.
  3. Sütés előtt újra alaposan átkeverjük.
  4. Ha teszünk bele mandulát,  a serpenyőben olaj nélkül kicsit megpirítjuk, majd félretesszük.
  5. Egy nagy teflon serpenyőbe olajat löttyintünk, beleöntjük a tésztát és falapáttal forgatva, apró darabokra törögetve sütjük.
  6. A sütés 10-20 percet vesz igénybe (attól függően, ki mennyire megsütve kedveli), én jól megfeketedve szeretem.
  7. Mielőtt kész lesz, beledobjuk a mandulát is, összeforgatjuk.
  8. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 28 090
elküldve: 2
receptkönyvben: 231
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

császármorzsa, smarni, kaiser smarni

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DODO
DODO Sun, 2010-11-07 16:48

Nagyon finom és egyszerű a recept! Hipp hopp kész van! Köszönet érte!

Lyly
Lyly / Lyly Sat, 2010-08-28 15:01

Végre egy tényleg egyszerű recept, nem kell hozzá semmit sem felverni, nem ragad le a serpenyőben úgy, hogy utána 2 napig kell beáztatva lennie. Egyszerűen szuper:) Köszönöm a receptet.

Vikike96
Vikike96 Sun, 2010-08-08 21:04

Szia :)
Tegnap megcsináltam és nagyon finom lett. a másik fontos szempont h gyorsan és könnyen megvan - én nem is pihentettem csak kb 20 percet. a 2. adagba nem tettem mazsolát és dara helyet daralisztet használtam, de igy is jó lett :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-08-06 07:17

Elnézést a megjegyzésért, de kimaradt a tojás az elkészítés folyamatából.

715
búzadara 1 bögre
tej 2.5 dl
cukor 2.5 ek
tojás 2 db
2 csipet
mazsola 2 marék
napraforgó olaj 3 ek
mandulapehely 5 dkg
lekvár/ dzsem 6 ek
porcukor 1 púpozott ek