Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Nikamikától

Császármorzsa Nikamikától
Császármorzsa Nikamikától
28 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem elkészíteni, mert nagyon egyszerű.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ajánlom, mert gyorsan elkészíthető és finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljuk fel a tejet egy közepes méretű lábasban.
  2. Adjuk hozzá a tejhez a cukrot és a búzadarát.
  3. Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától.
  4. A tojássárgájához hozzá adunk egy kis cukrot. A tojásfehérjéket felverjük.
  5. Összedolgozzuk a kicsit kihűlt darával először a sárgáját, majd a fehérjét. Hozzáadjuk a vajat. Majd tepsibe öntjük, és sütőbe rakjuk.
  6. Sülés közben felkevergetjük egy fakanállal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 889
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikamika

Mióta szakács: 2016.02.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

daramorzsa, smarni, grízsmarni

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

740
tej 5 dl
búzadara 1 bögre
cukor 6 ek
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 1 ek