r
Nosalty Logó

Császármorzsa Pannitól

Panno
Császármorzsa Pannitól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

940
Kalória
26.3g
Fehérje
111.4g
Szénhidrátok
41g
Zsír
65.2g
Víz
305.7g
Koleszterin
3.9g
Rost
38.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 940 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

  1. A tojást kettéválasztjuk (a fehérje rögtön mehet is a hűtőbe, egyelőre nincs dolgunk vele). A sárgáját, a 75 g vajat a cukorral robotgéppel összekeverjük.
  2. Hozzáöntjük a tej, majd belekeverjük a darát. Legalább egy órát pihentetjük hűtőben, de az se baj, ha fél napot marad ott.
  3. Pihentetés után a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  4. A tojásfehérjéket keményre verjük, beleforgatjuk a búzadarás masszába.
  5. A vaj másik felét felolvasztjuk, és beleöntjük egy tepsibe, erre pedig rögtön mehet a tészta.
  6. Betoljuk a sütőbe, és 10-15 percig hagyjuk, hadd szilárduljon a massza. Mikor már kicsit összeállt a tészta, fakanállal megszaggatjuk, ki mennyire szereti darabosan. Visszatoljuk a sütőbe, és 10-15 percenként megismételjük a műveletet addig, amíg teljesen szét nem válnak, és kicsit megpirulnak a "morzsák".

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Anyától tanultam. Ő fejlesztette ki ezt a sütős módszert, mikor kicsit voltunk, és nem volt energiája 5 bélpoklos gyereknek való mennyiséget fent a gázon kiszaggatni. Pofonegyszerű, örök sláger.:)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Így nevelj kaprot a kertedben, hogy bő termésű legyen

A kapor az egyik legmegosztóbb fűszernövény: vannak, akik minden ételben el tudnak képzelni egy kevéskét belőle, míg az ellentábor már az illatát (szagát?) sem bírja elviselni. Ha úgy érzed, a te kertedben ott a helye, akkor olvass tovább, hogy a lehető legtöbb teremjen belőle!

Top Receptek