Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Pannitól

Császármorzsa Pannitól
Császármorzsa Pannitól
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyától tanultam. Ő fejlesztette ki ezt a sütős módszert, mikor kicsit voltunk, és nem volt energiája 5 bélpoklos gyereknek való mennyiséget fent a gázon kiszaggatni.

Pofonegyszerű, örök sláger.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást kettéválasztjuk (a fehérje rögtön mehet is a hűtőbe, egyelőre nincs dolgunk vele). A sárgáját, a 75 g vajat a cukorral robotgéppel összekeverjük.
  2. Hozzáöntjük a tej, majd belekeverjük a darát. Legalább egy órát pihentetjük hűtőben, de az se baj, ha fél napot marad ott.
  3. Pihentetés után a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  4. A tojásfehérjéket keményre verjük, beleforgatjuk a búzadarás masszába.
  5. A vaj másik felét felolvasztjuk, és beleöntjük egy tepsibe, erre pedig rögtön mehet a tészta.
  6. Betoljuk a sütőbe, és 10-15 percig hagyjuk, hadd szilárduljon a massza. Mikor már kicsit összeállt a tészta, fakanállal megszaggatjuk, ki mennyire szereti darabosan. Visszatoljuk a sütőbe, és 10-15 percenként megismételjük a műveletet addig, amíg teljesen szét nem válnak, és kicsit megpirulnak a "morzsák".
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 690
elküldve: 5
receptkönyvben: 204
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kaiserschmarrn, smarni, daramorzsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Fri, 2013-10-18 10:40

Szia! Jó ötlet a sütős módszer ,én a masszába teszek mazsolát,vaniliáscukrot és reszelt citromhéjat.

940
vaj 150 g
tojás 5 db
nádcukor 125 g
tej 0.75 l
búzadara 400 g