Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis gyros rizzsel

Hamis gyros rizzsel
Hamis gyros rizzsel
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rizses húst szerettem volna készíteni, és úgy gondoltam, hogy gyrosos páccal próbálom most ki. Finom lett! Aki szeretné, a fűszerport helyettesítheti friss fűszerekkel, illetve a napraforgó olajat olívaolajjal.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tejföllel, savanyúsággal tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, majd a fűszerporral és az olajjal bepácoljuk. Minimum fél órára hűtőbe rakjuk.
  2. Míg pácolódik a hús, megfőzzük a rizst, leszűrjük, majd a konzerv zöldségekkel elkeverjük. Egy tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  3. A húst egy serpenyőben készre sütjük. Majd a felesleges olajat lecsepegtetjük róla, és a rizsre halmozzuk. Megszórjuk reszelt sajttal.
  4. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt kisütjük. Ha jobban rá akarjuk pirítani a sajtot, süssük tovább! Tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 240
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Picur

Mióta szakács: 2011.10.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis rakott gyros, rizses gyros hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

901
gyros fűszerkeverék 20 g
csirkemell filé 500 g
napraforgó olaj 3 ek
rizs 20 dkg
víz 4 dl
zöldségkeverék 20 dkg
sajt 5 dkg