r
Nosalty Logó

Karaj csicseriborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Karaj csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 678 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4071 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 221 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 678 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    275.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5504.7 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    802 mg
  • Foszfor
    3196 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    171 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4504 micro
  • Kolin:
    1115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 4071 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    598 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis olajat hevítünk, amin megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Fűszerezzük (római kömény, koriander, kurkuma), majd hozzáadjuk a felszeletelt/lereszelt fokhagymát is.
  2. A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat a hagymás olajon 2-2 percig sütjük.
  3. Ha a hús külseje megpirult, hozzáadjuk az ajvárt, majd a paradicsompürét, végül a csicseriborsó konzervet a levével együtt. Kb. 10 percig főzzük fedő nélkül, mert így elpárolog a leve, és besűrűsödik a szósz.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3584
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karaj csicseriborsóval
Évi néni 1830 recept

Újra szétnéztem a kamrámban, hűtőmben, miből is tudnék gazdálkodni, amit persze a gyermekem is megeszik. Ebből többször is evett, ami nagy szó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek