r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Nyuszi konyhájából

Nyuszi56
Képviselőfánk Nyuszi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

1035
Kalória
29.1g
Fehérje
99.7g
Szénhidrát
55.3g
Zsír
129.4g
Víz
425.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
43.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 1035 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 5174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 1035 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4396 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    498.3 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    647 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    590 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2741 micro
Összesen 5174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírtilletve a sót.
  3. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll és el nem válik az edény falától a tészta(kb. 2-3 perc).
  4. A tűzről levesszük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük.
  5. Megvárjuk, amíg kihűl.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre a tésztát elosztjuk 10 egyenletes halomra. Hagyjunk közöttük elég helyet, mertduplájára kel a tészta sütés közben.
  7. Előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig 220 fokon, majd tovább 180 fokon, míg az egész aranybarna nem lesz. Ne nyissuk ki a sütőt sütés közben, mert a tészta összeesik. Az aranybarna szín elérésekor biztosan jó lesz a tészta.
  8. A kihűlt tésztáról a tetejét levágjuk, a belsejében lévő hártyás részt kikaparjuk, ide kerül a krém.
  9. Krém és a hab elkészítése:
  10. A tojásokat szétválasztjuk.
  11. A tojássárgákat, a cukrot, lisztet, zselatint, vaníliás cukrot egy lábasban jó sűrűre, csomómentesre főzzük.
  12. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A felvert habot belekeverjük a forró sárga krémbe.
  13. A krémet kihűtjük.
  14. A habnak a cukrászhabot vagy a hulalát felverjük keményre a habfixálóval.
  15. Összeállítás:
  16. A tésztákba benyomjuk nyomózsák segítségével a sárga krémet kicsivel a tészta színe fölé.
  17. A habot rányomjuk a sárga krém tetejére.
  18. Rátesszük a levágott tetőt,és vaníliás porcukorral finoman meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Életem első képviselőfánkja. Örülök, hogy ilyen jól sikerült, ezért gondoltam megosztom az oldal olvasóival is.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek