Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk Nyuszi konyhájából

Képviselőfánk Nyuszi konyhájából
Képviselőfánk Nyuszi konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első képviselőfánkja. Örülök, hogy ilyen jól sikerült, ezért gondoltam megosztom az oldal olvasóival is.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a képviselőfánkot.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírt illetve a sót.
  2. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll és el nem válik az edény falától a tészta (kb. 2-3 perc).
  3. A tűzről levesszük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük.
  4. Megvárjuk, amíg kihűl.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre a tésztát elosztjuk 10 egyenletes halomra. Hagyjunk közöttük elég helyet, mert duplájára kel a tészta sütés közben.
  6. Előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig 220 fokon, majd tovább 180 fokon, míg az egész aranybarna nem lesz. Ne nyissuk ki a sütőt sütés közben, mert a tészta összeesik. Az aranybarna szín elérésekor biztosan jó lesz a tészta.
  7. A kihűlt tésztáról a tetejét levágjuk, a belsejében lévő hártyás részt kikaparjuk, ide kerül a krém.

Krém és a hab elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgákat, a cukrot, lisztet, zselatint, vaníliás cukrot egy lábasban jó sűrűre, csomómentesre főzzük.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A felvert habot belekeverjük a forró sárga krémbe.
  4. A krémet kihűtjük.
  5. A habnak a cukrászhabot vagy a hulalát felverjük keményre a habfixálóval.

Összeállítás:

  1. A tésztákba benyomjuk nyomózsák segítségével a sárga krémet kicsivel a tészta színe fölé.
  2. A habot rányomjuk a sárga krém tetejére.
  3. Rátesszük a levágott tetőt, és vaníliás porcukorral finoman meghintjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 268
elküldve: 3
receptkönyvben: 60
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszi56

Mióta szakács: 2012.01.18.
3 recept

egyéb elnevezések

képviselőfánk vanília krémmel, házi képviselőfánk, égetett tészta vaníliás krémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Döncimanci
Döncimanci / Döncimanci Fri, 2013-09-27 12:08

Megcsináltam! Sikerült! Nagyon boldog vagyok, még soha egy képviselőfánkom sem sikerült! Istenien néznek ki!

Nyuszi56
Nyuszi56 / Nyuszi56 Sat, 2013-09-28 01:50

Kedves Döncimanci gratulálok én is sokat kísérleteztem mire ezt a receptet össze hoztam ez alapján már több alkalommal meg sütöttem azóta mióta feltettem s mindig jól sikerül

Szityike
Szityike / Szityike Sat, 2013-03-09 21:55

Kedves Nyuszi56!

Csodaszép lett a képviselőfánk, gratulálok hozzá!
Szeretném, ha az én elsőm is ilyen szép (és biztosan nagyon finom is) lenne... a Te recepted alapján el is fogom készíteni a közeljövőben (mondjuk a húsvéti családi összejövetelre). :)
Szép estét!

Üdv, Sziytike

Nyuszi56
Nyuszi56 / Nyuszi56 Sun, 2013-03-10 02:49

Köszönöm szépen remélem te is sikerrel fogsz járni én nagyon sok receptet ki próbáltam de nekem ez lett az igazi sok szerencsét üdv Nyuszi

1035
finomliszt 20 dkg
sertészsír 10 ek
tojás 5 db
víz 2 dl
1 csipet
tojás 6 db
finomliszt 15 dkg
zselatin 15 g
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tej 7.5 dl
növényi habtejszín 0.25 l
habfixáló 1 csomag