Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk gluténmentesen

Képviselőfánk gluténmentesen
Képviselőfánk gluténmentesen
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legkönnyebben és viszonylag olcsón beszerezhető lisztből, a rizslisztből is tökéletes égetett tésztát lehet készíteni. Ízre, állagra is ugyanolyan, mint a búzás társai.
A recept laktózmentes tejjel és vajjal is tökéletesen működik!

hozzávalók / 12 adag

tésztához

vaníliakrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítése: 2 L-es lábasban a tejet, a vizet, a vajat, a cukrot és a sót összeforraljuk.
  2. Fakanállal kevergetve hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  3. Majd a tűzről levéve 1 percig pihentetjük. A szobahőmérsékletű tojásokat egyenként adjuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Minden egyes tojással külön kikeverjük a tésztát.
  4. Habzsákból diónyi halmokat nyomunk a tésztából a sütőpapírral bélelt tepsire. Kb. 2-3-szorosára dagadnak a sütőben, ezért hagyjunk közöttük megfelelő távolságot!
  5. 170-180°C-os sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütő ajtaját TILOS nyitogatni, mert különben összeesik a tészta!!
  6. Kihűtjük, a tetejét levágjuk, és az aljába vaníliakrémet töltünk, díszítjük tejszínhabbal, ráhelyezzük a tetejét, és megszórjuk porcukorral.
  7. Vaníliakrém elkészítése: 3 tojást 100 gramm kristálycukorral, 20 g zselatinnal, 10 g vaníliás cukorral és 10 g rizsliszttel habverő segítségével simára keverünk. Hozzáadunk fél liter tejet, és takarék lángon, folyamatos kevergetés mellett mártássá sűrítjük be. (85 Celsius fokig melegítjük fel.)
  8. Levéve a tűzhelyről, SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰRE hűtjük, és kb. 250 ml tejszín, keményre felvert habjával lazítjuk a krémet. Majd a hűtőben hűtjük egy-másfél órát, utána fakanál segítségével átkeverjük a krémet, és így használjuk fel a fánkok betöltésére.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 9 839
elküldve: 3
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gluténmentes Séf

Mióta szakács: 2016.05.01.
24 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

égetett tészta vaníliakrémmel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Emőke75
Emőke75 Fri, 2018-02-09 15:47

Emőke75 Tetszik a recept. Azt szeretném megtudni, hogy a tojás tömege héj nélkül értendő-e? Elkészíthető Liga margarinnal is? Köszönöm a válaszát. Üdv!

Gluténmentes Séf
Gluténmentes Séf / Gluténmentes Séf Fri, 2018-02-09 16:06

Kedves Emőke75! A tojás tömege héj nélkül értendő. Margarint nem ajánlok hozzá, ha a vajat le kell cserélni valamire, akkor az ( sertés, liba, kacsa ) zsír legyen és elég a 100 g hozzá. Üdv!

356
tej 120 ml
vaj 120 g
víz 120 g
cukor 10 g
1 g
rizsliszt 150 g
tojás 4 db
tojás 3 db
cukor 100 g
zselatin 20 g
vaníliás cukor 10 g
rizsliszt 10 g
tej 5 dl
habtejszín 500 ml