r
Nosalty Logó

Képviselőfánk gluténmentesen

Gluténmentes Séf
Képviselőfánk gluténmentesen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

vaníliakrémhez

356
Kalória
8.3g
Fehérje
24.2g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
61.2g
Víz
172.8g
Koleszterin
320mg
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

vaníliakrémhez

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

vaníliakrémhez

Összesen 4270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tésztához

vaníliakrémhez

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    298.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4104.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1291 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    290.3 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    733.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    1111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2717 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 4270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A tészta elkészítése: 2 L-es lábasban a tejet, a vizet, a vajat, a cukrot és a sót összeforraljuk.
  2. Fakanállal kevergetve hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  3. Majd a tűzről levéve 1 percig pihentetjük. A szobahőmérsékletű tojásokat egyenként adjuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Minden egyes tojással külön kikeverjük a tésztát.
  4. Habzsákból diónyi halmokat nyomunk a tésztából a sütőpapírral bélelt tepsire. Kb. 2-3-szorosára dagadnak a sütőben, ezért hagyjunk közöttük megfelelő távolságot!
  5. 170-180°C-os sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütő ajtaját TILOS nyitogatni, mert különben összeesik a tészta!!
  6. Kihűtjük, a tetejét levágjuk, és az aljába vaníliakrémet töltünk, díszítjük tejszínhabbal, ráhelyezzük a tetejét, és megszórjuk porcukorral.

vaníliakrémhez

  1. Vaníliakrém elkészítése: 3 tojást 100 gramm kristálycukorral, 20 g zselatinnal, 10 g vaníliás cukorral és 10 g rizsliszttel habverő segítségével simára keverünk. Hozzáadunk fél liter tejet, és takarék lángon, folyamatos kevergetés mellett mártássá sűrítjük be. (85 Celsius fokig melegítjük fel.)
  2. Levéve a tűzhelyről, SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰRE hűtjük, és kb. 250 ml tejszín, keményre felvert habjával lazítjuk a krémet. Majd a hűtőben hűtjük egy-másfél órát, utána fakanál segítségével átkeverjük a krémet, és így használjuk fel a fánkok betöltésére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyik legkönnyebben és viszonylag olcsón beszerezhető lisztből, a rizslisztből is tökéletes égetett tésztát lehet készíteni. Ízre, állagra is ugyanolyan, mint a búzás társai. A recept laktózmentes tejjel és vajjal is tökéletesen működik!

Nosalty stories

További receptek

Mákos bobajka Gábortól

Minden család mákos gubája más. Gáboréké például nem is guba, hanem bobajka, nem kifliből, hanem házilag gyúrt és formázott kelt tésztából készül: a kis golyók pedig nem sülnek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek