r
Nosalty Logó

Churroskosárkák minden földi jóval megtöltve

Gerzsenyi Flóra
Churroskosárkák minden földi jóval megtöltve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Churroskosarak

Tálalás

710
Kalória
13.9g
Fehérje
82.5g
Szénhidrát
37g
Zsír
92.9g
Víz
157.6g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
57.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Churroskosarak

Tálalás

Összesen 710 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Churroskosarak

Tálalás

Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Churroskosarak

Tálalás

Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 710 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    557.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

Churroskosarak

  1. Egy nyeles lábosban a vajat és a vizet melegítsük össze.
  2. Adjunk hozzá egy csipet sót és egy csipet cukrot, majd keverjük hozzá a lisztet is.
  3. Folyamatosan kevergessük, amíg a tészta elválik az edény oldalától, úgymond reszteljük.
  4. Ha ez kész, tegyük félre picit hűlni. Ezalatt egy muffinsütő forma hátulját olajazzuk meg.
  5. A tojásokat egyenként, folyamatos kevergetés mellett (robotgéppel), fokozatosan adjuk a masszához. Stabil állagú, picit terülő tésztát kell kapnunk.
  6. Picit hagyjuk hűlni a kész tésztát, majd töltsük csillagcsöves habzsákba. A tisztát a videóban látható módon a megolajozott muffinformák csésze alakú hátuljának falára nyomkodjuk spirálisan. Ebből a masszából 6-7 darab kosár jön ki, attól függ, mekkorák a formák.
  7. Azonnal helyezzük át a muffintálcát a fagyasztóba kb. 2 órára vagy egy éjszakára.
  8. Egy mély edényben hevítsünk olajat 175 ˚C-ra. Vegyük ki a muffinsütőt a fagyasztóból, és vajazókés segítségével feszegessük meg a fagyott tésztát, hogy leváljanak a formáról. Tegyük még vissza a fagyasztóba, amíg a sütésre várnak.
  9. A forró olajban egyszerre legfeljebb 3 darabot süssünk, amíg szép barnák nem lesznek (4-5 perc). Ügyeljünk arra, hogy egyenletesen süljenek.
  10. Ha megsültek, szedjük ki őket az olajból egy papírtörlővel bélelt tányérra. Csepegtessük le a felesleges olajat, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban.

Tálalás

  1. Az étcsokoládét és a tejszínt összeolvasztjuk gőz fölött, majd cumisüvegbe (adagoló) töltjük. A natúr pisztáciát mozsárban durvára törjük. A pisztáciakrémet habzsákba töltjük, és a málnaszemeket megmossuk. A fagylaltot érdemes gombócolás előtt kivenni a mélyhűtőből!
  2. A kosárkák aljába nyomunk egy evőkanál pisztáciakrémet, belehelyezünk 3-4 szem málnát, erre jöhet egy gombóc fagyi, majd nyakon öntjük a csokiszósszal, és megszórjuk a durvára őrölt pisztáciával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p

Lehet, hogy túl meleg van az olajban sütéshez, de ezek a fagyival töltött churroskosarak akkor sem maradhatnak ki a repertoárotokból. Garantáltan ez lesz az új téli-nyári kedvencetek! Mindenki, aki járt Spanyolországban, találkozhatott ezeket a cukros fánkrudakkal, hiszen a churros nagyon népszerű édes snack a helyiek körében, és sok latin-amerikai országban is. Nálunk többnyire erre szakosodott helyeken lehet csak kapni. A churros rokonságban áll az eklerfánkkal és a profiterollal, neki is egy égetett tészta az alapja, a churrost viszont bő olajban sütik, és isteni fahéjas cukorban hempergetik meg. A klasszikust csokoládészósszal tálalják, de lehet kapni karamellszósszal leöntve vagy vaníliapudinggal töltve is. Nem vagyok nagy édesszájú, de nekem ez az egyik kedvenc édességem, nem tudok neki ellenállni. Látástól-vakulásig falnám.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek