r
Nosalty Logó

Churroskosárkák minden földi jóval megtöltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Churroskosárkák minden földi jóval megtöltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Churroskosarak

Tálalás

Összesen 710 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Churroskosarak

Tálalás

Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Churroskosarak

Tálalás

Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 710 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 148 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Churroskosarak

Tálalás

Elkészítés

Churroskosarak

  1. Egy nyeles lábosban a vajat és a vizet melegítsük össze.
  2. Adjunk hozzá egy csipet sót és egy csipet cukrot, majd keverjük hozzá a lisztet is.
  3. Folyamatosan kevergessük, amíg a tészta elválik az edény oldalától, úgymond reszteljük.
  4. Ha ez kész, tegyük félre picit hűlni. Ezalatt egy muffinsütő forma hátulját olajazzuk meg.
  5. A tojásokat egyenként, folyamatos kevergetés mellett (robotgéppel), fokozatosan adjuk a masszához. Stabil állagú, picit terülő tésztát kell kapnunk.
  6. Picit hagyjuk hűlni a kész tésztát, majd töltsük csillagcsöves habzsákba. A tisztát a videóban látható módon a megolajozott muffinformák csésze alakú hátuljának falára nyomkodjuk spirálisan. Ebből a masszából 6-7 darab kosár jön ki, attól függ, mekkorák a formák.
  7. Azonnal helyezzük át a muffintálcát a fagyasztóba kb. 2 órára vagy egy éjszakára.
  8. Egy mély edényben hevítsünk olajat 175 ˚C-ra. Vegyük ki a muffinsütőt a fagyasztóból, és vajazókés segítségével feszegessük meg a fagyott tésztát, hogy leváljanak a formáról. Tegyük még vissza a fagyasztóba, amíg a sütésre várnak.
  9. A forró olajban egyszerre legfeljebb 3 darabot süssünk, amíg szép barnák nem lesznek (4-5 perc). Ügyeljünk arra, hogy egyenletesen süljenek.
  10. Ha megsültek, szedjük ki őket az olajból egy papírtörlővel bélelt tányérra. Csepegtessük le a felesleges olajat, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban.

Tálalás

  1. Az étcsokoládét és a tejszínt összeolvasztjuk gőz fölött, majd cumisüvegbe (adagoló) töltjük. A natúr pisztáciát mozsárban durvára törjük. A pisztáciakrémet habzsákba töltjük, és a málnaszemeket megmossuk. A fagylaltot érdemes gombócolás előtt kivenni a mélyhűtőből!
  2. A kosárkák aljába nyomunk egy evőkanál pisztáciakrémet, belehelyezünk 3-4 szem málnát, erre jöhet egy gombóc fagyi, majd nyakon öntjük a csokiszósszal, és megszórjuk a durvára őrölt pisztáciával.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 932
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Churroskosárkák minden földi jóval megtöltve
Gerzsenyi Flóra 374 recept

Lehet, hogy túl meleg van az olajban sütéshez, de ezek a fagyival töltött churroskosarak akkor sem maradhatnak ki a repertoárotokból. Garantáltan ez lesz az új téli-nyári kedvencetek! Mindenki, aki járt Spanyolországban, találkozhatott ezeket a cukros fánkrudakkal, hiszen a churros nagyon népszerű édes snack a helyiek körében, és sok latin-amerikai országban is. Nálunk többnyire erre szakosodott helyeken lehet csak kapni. A churros rokonságban áll az eklerfánkkal és a profiterollal, neki is egy égetett tészta az alapja, a churrost viszont bő olajban sütik, és isteni fahéjas cukorban hempergetik meg. A klasszikust csokoládészósszal tálalják, de lehet kapni karamellszósszal leöntve vagy vaníliapudinggal töltve is. Nem vagyok nagy édesszájú, de nekem ez az egyik kedvenc édességem, nem tudok neki ellenállni. Látástól-vakulásig falnám.

Hozzávalók

Churroskosarak

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!