Vanília fagylalt

A csokoládé fagyi után a második legnépszerűbb jeges édesség. Legfőbb összetevője valamilyen tejtermék (tej, tejszín), tojás, cukor és vanília (rúd vagy aroma formában). A bolti változatok még különböző adalékanyagokat és aromákat is tartalmaznak. A fagylaltot akár házilag is elkészíthetjük fagylaltgépben vagy műanyag dobozban lefagyasztva (ilyenkor ügyeljünk rá, hogy pár óránként keverjük át a masszát). Magában is kedvelt édesség, de nagyon jó kiegészítője a gyümölcsös pitéknek, brownieknak, sőt a bátrabbak akár sült fagylaltot is készíthetnek belőle.
Bármikor.
Kizárólag mélyhűtőben. Felolvadás után tilos újrafagyasztani.
fehérjetartalom
2 g
zsírtartalom
7 g
szénhidráttartalom
27 g
víztartalom
0 g
Nátrium
60 mg
fehérje
2 g
Zsír
telített zsírsav
7 g
ásványi anyagok
Nátrium
60 mg
szénhidrát
cukor
24 g
vitaminok
Minél szaftosabb, annál jobban csábít a brownie: ez a csupacsokoládés édesség egyszerűen ellenállhatatlan. Süssünk belőle dupla adagot, mert úgyis el fog fogyni.
NosaltyHa vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!
NosaltyAz utóbbi években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy az éghajlatváltozás miatt egyre több kedvenc élelmiszerünk kerül veszélybe. Most úgy tűnik, hogy egy újabb termék tűnhet el a polcokról.
NosaltyÖtven éves kor fölött különösen érdemes odafigyelni ennek a vitaminnak a pótlására.
Ezen a héten egy kicsit megemeltük a tétet, ezúttal ugyanis arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismered ki magad a konyhai szakkifejezések között!
Húsgombócleves főtt ma nálunk a fazékban, amelyet nem más követ, mint pár trükkös cheetosbundás csirkemellcsík, a desszert pedig retró töltött zsömle. Hibátlan trió!