Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Christmas trifle

Christmas trifle
Christmas trifle
43 perc / előkészület: 40 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenképpen egy nagy mennyiségű pohárkrémmel szerettem volna megörvendeztetni a családot. Ez igen tekintélyes mennyiség lett, de úgy is kell a hűtőben érnie, így mindig tarthatunk minőségellenőrzést a különböző fázisokban.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket meghámozzuk, negyedeljük, magházukat kivágjuk, és fél liter vízben a mézzel, fahéjjal, kardamommal, fél citrommal (héja, leve is), néhány szegfűszeggel kis lángon feltesszük posírozni, kb. 10 perc alatt elkészülnek. Ekkor kivesszük a léből, és félretesszük hűlni. Ha kihűltek, vékonyra felszeleteljük.
  2. A megmaradt főzőléhez hozzáöntjük a marsalát és az amarettót (eredetileg mindkettőből fél csészét írt, de szerintem a likőrből az túlzás). Beleöntjük az aszalt áfonyát, és hagyjuk benne kihűlni.
  3. Fél liter habtejszínt elkezdünk melegíteni. Hozzáadjuk két rúd vanília kikapart magjait.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a fele cukorral elkeverjük, és a melegedő tejszínnel kissé felhígítva összekeverjük. Belekeverjük a kanálnyi kukoricalisztet is, és a forró tejszínbe visszaöntjük. Folyamatosan addig keverjük habverővel, míg pudingszerűen besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, és félretesszük hűlni.
  5. Egy lábasban a másik fele cukrot egy kanál vízzel felforraljuk szirupnak.
  6. A tojások fehérjét habbá verjük, majd folyamatosan robotgéppel keverve hozzáadjuk a forró cukorszirupot is. Addig verjük, míg fényes, kemény habot kapunk. Hozzákeverjük a kihűlt mascarponés angol krémhez.
  7. Az áfonyáról leszűrjük az alkoholos levet, és félretesszük egy tálban.
  8. Fél liter habtejszínt félig felverünk, majd hozzáadunk 1-2 csomag vaníliás cukrot, amivel tovább verjük, míg jó állagú habunk nem lesz.
  9. Elkezdhetjük összerakni a pohárkrémet. A fűszeres, alkoholos lébe beleforgatjuk a babapiskótát, de csak annyira, hogy a külseje nedvesedjen meg, ne ázzon el, és a tál aljára tesszük. Rá a vékonyan szeletelt körte kerül egy rétegben, s arra a beáztatott áfonya és fagyasztott vagy friss málna. A gyümölcsökre angol krém, majd pedig felvert tejszínréteg jön, és kezdjük elölről mindaddig, míg elfogy minden. A tetejére szórhatunk még a megmaradt málnából, esetleg áfonyát, szedret, fekete ribizlit, amink otthon van. Meghinthetjük kevés pirított mandulapehellyel is.
  10. Úgy a legfinomabb, ha egy éjszakát már állt a hűtőben.
  • tepsi mérete: 35x35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 470
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karácsonyi pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

759
körte 4 közepes db
málna 75 dkg
feketeribizli 10 dkg
vörösáfonya 20 dkg
babapiskóta 450 g
habtejszín 10 dl
tojás 6 db
kukoricaliszt 2 dkg
vanília 2 db
fahéj 1 db
zöld kardamom 5 db
citrom 0.5 db
víz 5 dl
méz 20 dkg
marsala 2 dl
amarettó 2 ek
gyümölcscukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mascarpone 25 dkg
szegfűszeg 4 db
mandulapehely 5 dkg