r
Nosalty Logó

Christmas trifle

Évi néni
Christmas trifle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

759
Kalória
12.1g
Fehérje
80.9g
Szénhidrát
43.2g
Zsír
252.9g
Víz
192.2g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
52.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 9100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 759 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    517.9 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5382.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    1973 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    971 g
  • Cukor
    634 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

Víz

  • Összesen
    3034.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3641 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3547 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2991 micro
Összesen 9100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A körtéket meghámozzuk, negyedeljük, magházukat kivágjuk, és fél liter vízben a mézzel, fahéjjal, kardamommal, fél citrommal (héja, leve is), néhány szegfűszeggel kis lángon feltesszük posírozni, kb. 10 perc alatt elkészülnek. Ekkor kivesszük a léből, és félretesszük hűlni. Ha kihűltek, vékonyra felszeleteljük.
  2. A megmaradt főzőléhez hozzáöntjük a marsalát és az amarettót (eredetileg mindkettőből fél csészét írt, de szerintem a likőrből az túlzás). Beleöntjük az aszalt áfonyát, és hagyjuk benne kihűlni.
  3. Fél liter habtejszínt elkezdünk melegíteni. Hozzáadjuk két rúd vanília kikapart magjait.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a fele cukorral elkeverjük, és a melegedő tejszínnel kissé felhígítva összekeverjük. Belekeverjük a kanálnyi kukoricalisztet is, és a forró tejszínbe visszaöntjük. Folyamatosan addig keverjük habverővel, míg pudingszerűen besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, és félretesszük hűlni.
  5. Egy lábasban a másik fele cukrot egy kanál vízzel felforraljuk szirupnak.
  6. A tojások fehérjét habbá verjük, majd folyamatosan robotgéppel keverve hozzáadjuk a forró cukorszirupot is. Addig verjük, míg fényes, kemény habot kapunk. Hozzákeverjük a kihűlt mascarponés angol krémhez.
  7. Az áfonyáról leszűrjük az alkoholos levet, és félretesszük egy tálban.
  8. Fél liter habtejszínt félig felverünk, majd hozzáadunk 1-2 csomag vaníliás cukrot, amivel tovább verjük, míg jó állagú habunk nem lesz.
  9. Elkezdhetjük összerakni a pohárkrémet. A fűszeres, alkoholos lébe beleforgatjuk a babapiskótát, de csak annyira, hogy a külseje nedvesedjen meg, ne ázzon el, és a tál aljára tesszük. Rá a vékonyan szeletelt körte kerül egy rétegben, s arra a beáztatott áfonya és fagyasztott vagy friss málna. A gyümölcsökre angol krém, majd pedig felvert tejszínréteg jön, és kezdjük elölről mindaddig, míg elfogy minden. A tetejére szórhatunk még a megmaradt málnából, esetleg áfonyát, szedret, fekete ribizlit, amink otthon van. Meghinthetjük kevés pirított mandulapehellyel is.
  10. Úgy a legfinomabb, ha egy éjszakát már állt a hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Tepsi mérete: 35x35x25

Mindenképpen egy nagy mennyiségű pohárkrémmel szerettem volna megörvendeztetni a családot. Ez igen tekintélyes mennyiség lett, de úgy is kell a hűtőben érnie, így mindig tarthatunk minőségellenőrzést a különböző fázisokban.

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...