Feketeribizli

Leírás

Vadon egész Eurázsia erdeiben előfordul, a piros ribizli rokona. Cserjén teremnek a savanykás, fekete bogyói. A feketeribizlinek a legmagasabb a C-vitamin tartalma a bogyós gyümölcsök közül, emellett nagyobb mennyiségben van benne E-és B-vitamin, karotin. Vásárláskor ügyeljünk, hogy szárastól vegyük a ribizlit, ugyanis a zöld szárai árulkodnak a frissességéről, valamint a megvett ribizliszemek legyenek épek. Nyersen fogyasztva, dzsemnek, szörpnek, bornak és süteményekbe kiváló. A fagyasztást jól bíró gyümölcsök közé tartozik. Magas pektintartalmú gyümölcs, jó lekvár alapanyag, alacsonyabb pektintartalmú gyümölcsökből készülő híg lekvár természetes módon sűríthető vele.

Feketeribizli
63
Kalória
1.4g
Fehérje
15.4g
Szénhidrát
0.4g
Zsír
82g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Feketeribizli

fehérjetartalom

1.4 g

zsírtartalom

0.271 g

szénhidráttartalom

15.38 g

víztartalom

81.96 g

gramm feketeribizli?

Top ásványi anyagok

Foszfor

59 mg

Kalcium

55 mg

Magnézium

24 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok

C vitamin

181 mg

B6 vitamin

0.066 g

E vitamin

1 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.398 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.4 g

Zsír

telített zsírsav

0.034 g

egyszeresen telített zsírsav

0.058 g

többszörösen telített zsírsav

0.179 g

ásványi anyagok

Kalcium

55 mg

Vas

1.54 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

59 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.27 mg

Réz

0.086 mg

Mangán

0.256 mg

szénhidrát

víz

81.96 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.05 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.05 mg

Niacin - B3 vitamin

0.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.398 mg

E vitamin

1 mg

A vitamin

12 µg

C vitamin

181 mg

B6 vitamin

0.066 g

52 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Kormos Lili

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...