Nosalty Logó

Túróguru

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Túróguru
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A túrós réteghez

A karamellás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Összesen 824 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A túrós réteghez

A karamellás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Összesen 3290 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A túrós réteghez

A karamellás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Összesen 238 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.2 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 824 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5129 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 3290 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A túrós réteghez

A karamellás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Elkészítés

A túrós réteghez

  1. A túrót szitán áttörjük, majd a cukrot robotgéppel hozzákeverjük, és a tejszínt belecsorgatva fellazítjuk.
  2. Poharakba adagoljuk.
  3. A cukrot karamellizáljuk, majd ha szép aranybarna színe lett, hozzáadjuk a tejszínt, addig kavargatjuk, amíg a karamella elolvad benne és lassan ugyan, de besűrűsödik. Ha kicsit kihűlt, a poharakban elosztjuk.
  4. A csokit vízfürdőben (vagy mikróban) felolvasztjuk, és a tejszínnel elkeverjük. Míg hűl, egy fél marék mandulaforgácsot teflon edényben illatosra pirítunk.
  5. A csokit rácsorgatjuk a karamellás rétegre, majd meghintjük a mandulával.
  6. Pár órára behűtjük, hogy a csoki kissé megszilárduljon.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 30586
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tomatotree 261 recept

Ezek azok az alapanyagok, amik önmagukban is minden variációban nyerők nálunk! Hát még együtt!! Az ízhatás olyan, mint a gurué! Én 4  fagyis pohárba adagoltam ki, de látható, mennyire csurig lettek ezektől a mennyiségektől. Talán 6 szűkebb pohárral is kifutja! :)) Nem mondom meg, meddig tudnám enni ezt a kombót, de mivel a cukorral csínján kell bánnom, a túrós réteget xilittel készítettem el. Aztán - egy életem, egy halálom - megpróbáltam a xilitet karamellizálni, de csak átlátszóra elolvadt, és nem irult-pirult! Úgyhogy a karamellrétegben kénytelen voltam cukrot használni. :( Könyörgöm, ha valaki tudja, hogy a karamellhez mit lehet használni a cukron kívül, az árulja el nekem!!!  :))) Annnnnyira imádom a karamellt, minden formában, de hát az tömény cukor!!

Hozzászólások

qwertz

Szia Tomatotree! Van egy természetes alapú édesít?szer, ami jól karamellizálódik. Ha nem vagy "elvi síkon" ellene a norbi update termékeknek, akkor ezt tudnám neked ajánlani, a neve: Prebiosweet. http://norbiupdatepekseg.com/webshop/product_info.php/products_id/247/osCsid/43fb8a375c0667bd813e4ac9078193de Üdv, Qwert

Tomatotree

Szia Qwert! "Elvi síkon" nem ellenzem a norbi update termékeket, bár nem vagyok fogyasztójuk. Ezt viszont mindenképpen ki fogom próbálni, úgyhogy ezer köszi az infóért! Te meg próbáld ki a gurut! Nem fogod megbánni! :) Szép vasárnapot! T.

qwertz

Jaj és ne haragudj, elfelejtettem leírni, hogy szuperül hangzik a recept, imádom a Gurut de sajnos nekem is nagyon oda kell figyelnem a szénhidrát-fogyasztásra. Mindenképp ki fogom próbálni :)

Éva-Anyóca

Kedves Tomatotree! Tetszik a neve, a tálalása, meg ami benne van, meg ami el fog fogyni a tálkából,:-o - szóval jöhet, ezerrel.:-O Szép vasárnapot kívánok! Éva-A.

Tomatotree

Kedves Éva! Örülök, ha tetszik, és mérget vennék rá, hogy ízleni is fog! Neked is szép vasárnapot! T.

Törölt felhasználó

Kedves Tomatotree! Nagyon tetszett a recept, mert minden rétegét kedveljük, így hétvégén el is készítettem. Megmondom ?szintén, hogy a túrós masszába belecsempésztem egy kis lapzselatint is. :) Az ízével nem volt semmi baj, de az állaga nekem túl folyós volt. Nem úgy nézett ki mint a képen. A csoki sem és a karamell sem akart megszilárdulni, hiába tettem h?t?be. Arra gondoltam, hogy ha vajat is tennénk a karamellbe és csokiba akkor talán keményebb, ill. krémesebb lenne. Mit gondolsz? De az is lehet, hogy nem jóféle tejszínt használtam. Mivel a receptben nem írtad, hogy f?z?- vagy habtejszínt kell a rétegekbe tenni, így én f?z?tejszínt tettem, mert az volt itthon. Te milyet használtál? Üdv: Ildikó

Tomatotree

Kedves Ildikó! A zselatinról nem tudok nyilatkozni, a tejszín ötlete is csak menet közben jött, mert a túrót önmagában túl "s?r?nek" találtam. Habtejszín volt amúgy, de nem vertem fel külön, hanem csak egy kicsit együtt mixeltem a túróval. Se folyós nem lett, se fojtósan száraz, amikor a pohárba kiadagoltam. A karamellnek nem is kell megszilárdulnia, csak s?r?nek lennie, a csoki nekem se lett túl kemény, nem is volt vastag rétegben, csak elterült a karamell rétegen és h?tés után éppenhogy roppant. Ugye kih?lt már a karamell, amikor a csokit ráterítetted? Próbáld ki nyugodtan vajjal selymesíteni, és majd írd meg légyszi az eredményt! Sikerülni fog! Üdv.: Gigi

Tomatotree

Meg még tudod mi jutott eszembe a túró állagával kapcsolatban? Hogy én a zacskós fél kilós túróból csináltam, ami elég száraz, perg?s, azért lazítottam tejszínnel. A 25 dkg-os tégla formába préselt túró sokkal puhább és selymesebb, zsírosabb is, lehet ?t nem kell lazítani. Nem is beszélve a lidl-es vödrös túróról, ami szerintem önmagában is krémes. (bár nem tudom, hogy a túróhoz mennyi köze van...)

szaadri99

Hm, elkészítettem, isteni.. Annyit variálok legközelebb, hogy a karamell- és csokiréteg közé is teszek egy kis túrót, mert nekem így a kett? íze nagyon egybeolvadt. Ett?l eltekintve biztosan sokszor csinálok még ilyen desszertet, nagyon finom!

Tomatotree

:)

Törölt felhasználó

Elkészítettem nyáron és mivel volt itthon friss fekete szeder, belecsempésztem. Valami mennyei volt!! Ebben az isteni édességben néha felbukkant egy kis savanykás íz....!!! Favorit lett, többször is meg kellett csinálnom. Most karácsonyra újra elkészítem, picit más, nem a megszokott édességek az ünnepi ebédnél. Köszönöm a receptet! Üdv, Szilvi

Hozzávalók

A túrós réteghez

A karamellás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek