Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróguru

Túróguru
Túróguru
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezek azok az alapanyagok, amik önmagukban is minden variációban nyerők nálunk! Hát még együtt!!

Az ízhatás olyan, mint a gurué!

Én 4  fagyis pohárba adagoltam ki, de látható, mennyire csurig lettek ezektől a mennyiségektől. Talán 6 szűkebb pohárral is kifutja! :))

Nem mondom meg, meddig tudnám enni ezt a kombót, de mivel a cukorral csínján kell bánnom, a túrós réteget xilittel készítettem el.
Aztán - egy életem, egy halálom - megpróbáltam a xilitet karamellizálni, de csak átlátszóra elolvadt, és nem irult-pirult! Úgyhogy a karamellrétegben kénytelen voltam cukrot használni. :(

Könyörgöm, ha valaki tudja, hogy a karamellhez mit lehet használni a cukron kívül, az árulja el nekem!!!  :)))

Annnnnyira imádom a karamellt, minden formában, de hát az tömény cukor!!

hozzávalók / 4 adag

A túrós réteghez

A karamellás réteghez

A csokis réteghez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót szitán áttörjük, majd a cukrot robotgéppel hozzákeverjük, és a tejszínt belecsorgatva fellazítjuk.  
    Poharakba adagoljuk.
  2. A cukrot karamellizáljuk, majd ha szép aranybarna színe lett, hozzáadjuk a tejszínt, addig kavargatjuk, amíg a karamella elolvad benne és lassan ugyan, de besűrűsödik. Ha kicsit kihűlt, a poharakban elosztjuk. 
  3. A csokit vízfürdőben (vagy mikróban) felolvasztjuk, és a tejszínnel elkeverjük. Míg hűl, egy fél marék mandulaforgácsot teflon edényben illatosra pirítunk.
  4. A csokit rácsorgatjuk a karamellás rétegre, majd meghintjük a mandulával.
  5. Pár órára behűtjük, hogy a csoki kissé megszilárduljon.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 384
elküldve: 11
receptkönyvben: 916
elkészítve: 30/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
252 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrókrémes-étcsokis desszert, túrós-karamelles pohárdesszert, tejszínes túrókrém pohárban

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvim75
Szilvim75 / szilvim75 Mon, 2014-12-15 13:47

Elkészítettem nyáron és mivel volt itthon friss fekete szeder, belecsempésztem. Valami mennyei volt!! Ebben az isteni édességben néha felbukkant egy kis savanykás íz....!!! Favorit lett, többször is meg kellett csinálnom. Most karácsonyra újra elkészítem, picit más, nem a megszokott édességek az ünnepi ebédnél.
Köszönöm a receptet!
Üdv,
Szilvi

szaadri99
szaadri99 Wed, 2014-07-30 19:03

Hm, elkészítettem, isteni.. Annyit variálok legközelebb, hogy a karamell- és csokiréteg közé is teszek egy kis túrót, mert nekem így a kettő íze nagyon egybeolvadt. Ettől eltekintve biztosan sokszor csinálok még ilyen desszertet, nagyon finom!

Zseraldina22
Zseraldina22 Tue, 2012-10-16 18:28

Kedves Tomatotree!
Nagyon tetszett a recept, mert minden rétegét kedveljük, így hétvégén el is készítettem. Megmondom őszintén, hogy a túrós masszába belecsempésztem egy kis lapzselatint is. :)
Az ízével nem volt semmi baj, de az állaga nekem túl folyós volt. Nem úgy nézett ki mint a képen. A csoki sem és a karamell sem akart megszilárdulni, hiába tettem hűtőbe.
Arra gondoltam, hogy ha vajat is tennénk a karamellbe és csokiba akkor talán keményebb, ill. krémesebb lenne. Mit gondolsz? De az is lehet, hogy nem jóféle tejszínt használtam. Mivel a receptben nem írtad, hogy főző- vagy habtejszínt kell a rétegekbe tenni, így én főzőtejszínt tettem, mert az volt itthon. Te milyet használtál? Üdv: Ildikó

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sat, 2012-10-20 16:11

Meg még tudod mi jutott eszembe a túró állagával kapcsolatban? Hogy én a zacskós fél kilós túróból csináltam, ami elég száraz, pergős, azért lazítottam tejszínnel. A 25 dkg-os tégla formába préselt túró sokkal puhább és selymesebb, zsírosabb is, lehet őt nem kell lazítani. Nem is beszélve a lidl-es vödrös túróról, ami szerintem önmagában is krémes. (bár nem tudom, hogy a túróhoz mennyi köze van...)

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2012-10-16 23:04

Kedves Ildikó!
A zselatinról nem tudok nyilatkozni, a tejszín ötlete is csak menet közben jött, mert a túrót önmagában túl "sűrűnek" találtam. Habtejszín volt amúgy, de nem vertem fel külön, hanem csak egy kicsit együtt mixeltem a túróval. Se folyós nem lett, se fojtósan száraz, amikor a pohárba kiadagoltam. A karamellnek nem is kell megszilárdulnia, csak sűrűnek lennie, a csoki nekem se lett túl kemény, nem is volt vastag rétegben, csak elterült a karamell rétegen és hűtés után éppenhogy roppant. Ugye kihűlt már a karamell, amikor a csokit ráterítetted? Próbáld ki nyugodtan vajjal selymesíteni, és majd írd meg légyszi az eredményt! Sikerülni fog! Üdv.: Gigi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-10-06 22:30

Kedves Tomatotree!

Tetszik a neve, a tálalása, meg ami benne van, meg ami el fog fogyni a tálkából,:-o - szóval jöhet, ezerrel.:-O
Szép vasárnapot kívánok!
Éva-A.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sun, 2012-10-07 10:46

Kedves Éva!
Örülök, ha tetszik, és mérget vennék rá, hogy ízleni is fog!
Neked is szép vasárnapot!
T.

qwertz
qwertz / qwertz Sat, 2012-10-06 17:11

Jaj és ne haragudj, elfelejtettem leírni, hogy szuperül hangzik a recept, imádom a Gurut de sajnos nekem is nagyon oda kell figyelnem a szénhidrát-fogyasztásra. Mindenképp ki fogom próbálni :)

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sun, 2012-10-07 10:45

Szia Qwert!
"Elvi síkon" nem ellenzem a norbi update termékeket, bár nem vagyok fogyasztójuk. Ezt viszont mindenképpen ki fogom próbálni, úgyhogy ezer köszi az infóért! Te meg próbáld ki a gurut! Nem fogod megbánni! :)
Szép vasárnapot!
T.

824
tehéntúró 50 dkg
citrom 1 db
habtejszín 2 dl
cukor 10 dkg
cukor 10 dkg
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 1 dl
mandulapehely 1 ek