Túróguru

- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
A túrós réteghez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g cukor97 kcal
A karamellás réteghez
-
25g cukor97 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A csokis réteghez
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A tetejére
-
10 kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
A túrós réteghez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g cukor387 kcal
A karamellás réteghez
-
100g cukor387 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A csokis réteghez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A tetejére
-
41 kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
A túrós réteghez
-
36.3g tehéntúró53 kcal
-
12.3g citrom2 kcal
-
14.5g habtejszín42 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
A karamellás réteghez
-
7.3g cukor28 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
A csokis réteghez
-
7.3g étcsokoládé40 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
A tetejére
-
0.5g mandulapehely3 kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1282.2 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.4 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 172.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 193.9 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 452 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5129 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 774 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1458 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 297.7 g
-
Cukor 277 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 690.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 1096 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.5 g
-
Cink 95 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 73 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 44 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Hozzávalók
A túrós réteghez
-
50 dkg tehéntúró
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg cukor
A karamellás réteghez
-
10 dkg cukor
-
1 dl habtejszín
A csokis réteghez
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 dl habtejszín
A tetejére
-
1 ek mandulapehely
Elkészítés
A túrós réteghez
- A túrót szitán áttörjük, majd a cukrot robotgéppel hozzákeverjük, és a tejszínt belecsorgatva fellazítjuk.
- Poharakba adagoljuk.
- A cukrot karamellizáljuk, majd ha szép aranybarna színe lett, hozzáadjuk a tejszínt, addig kavargatjuk, amíg a karamella elolvad benne és lassan ugyan, de besűrűsödik. Ha kicsit kihűlt, a poharakban elosztjuk.
- A csokit vízfürdőben (vagy mikróban) felolvasztjuk, és a tejszínnel elkeverjük. Míg hűl, egy fél marék mandulaforgácsot teflon edényben illatosra pirítunk.
- A csokit rácsorgatjuk a karamellás rétegre, majd meghintjük a mandulával.
- Pár órára behűtjük, hogy a csoki kissé megszilárduljon.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 30586
- Feltöltés dátuma: 2012. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Ezek azok az alapanyagok, amik önmagukban is minden variációban nyerők nálunk! Hát még együtt!! Az ízhatás olyan, mint a gurué! Én 4 fagyis pohárba adagoltam ki, de látható, mennyire csurig lettek ezektől a mennyiségektől. Talán 6 szűkebb pohárral is kifutja! :)) Nem mondom meg, meddig tudnám enni ezt a kombót, de mivel a cukorral csínján kell bánnom, a túrós réteget xilittel készítettem el. Aztán - egy életem, egy halálom - megpróbáltam a xilitet karamellizálni, de csak átlátszóra elolvadt, és nem irult-pirult! Úgyhogy a karamellrétegben kénytelen voltam cukrot használni. :( Könyörgöm, ha valaki tudja, hogy a karamellhez mit lehet használni a cukron kívül, az árulja el nekem!!! :))) Annnnnyira imádom a karamellt, minden formában, de hát az tömény cukor!!
Hozzászólások
Szia Tomatotree! Van egy természetes alapú édesít?szer, ami jól karamellizálódik. Ha nem vagy "elvi síkon" ellene a norbi update termékeknek, akkor ezt tudnám neked ajánlani, a neve: Prebiosweet. http://norbiupdatepekseg.com/webshop/product_info.php/products_id/247/osCsid/43fb8a375c0667bd813e4ac9078193de Üdv, Qwert
Szia Qwert! "Elvi síkon" nem ellenzem a norbi update termékeket, bár nem vagyok fogyasztójuk. Ezt viszont mindenképpen ki fogom próbálni, úgyhogy ezer köszi az infóért! Te meg próbáld ki a gurut! Nem fogod megbánni! :) Szép vasárnapot! T.
Jaj és ne haragudj, elfelejtettem leírni, hogy szuperül hangzik a recept, imádom a Gurut de sajnos nekem is nagyon oda kell figyelnem a szénhidrát-fogyasztásra. Mindenképp ki fogom próbálni :)
Kedves Tomatotree! Tetszik a neve, a tálalása, meg ami benne van, meg ami el fog fogyni a tálkából,:-o - szóval jöhet, ezerrel.:-O Szép vasárnapot kívánok! Éva-A.
Kedves Éva! Örülök, ha tetszik, és mérget vennék rá, hogy ízleni is fog! Neked is szép vasárnapot! T.
Kedves Tomatotree! Nagyon tetszett a recept, mert minden rétegét kedveljük, így hétvégén el is készítettem. Megmondom ?szintén, hogy a túrós masszába belecsempésztem egy kis lapzselatint is. :) Az ízével nem volt semmi baj, de az állaga nekem túl folyós volt. Nem úgy nézett ki mint a képen. A csoki sem és a karamell sem akart megszilárdulni, hiába tettem h?t?be. Arra gondoltam, hogy ha vajat is tennénk a karamellbe és csokiba akkor talán keményebb, ill. krémesebb lenne. Mit gondolsz? De az is lehet, hogy nem jóféle tejszínt használtam. Mivel a receptben nem írtad, hogy f?z?- vagy habtejszínt kell a rétegekbe tenni, így én f?z?tejszínt tettem, mert az volt itthon. Te milyet használtál? Üdv: Ildikó
Kedves Ildikó! A zselatinról nem tudok nyilatkozni, a tejszín ötlete is csak menet közben jött, mert a túrót önmagában túl "s?r?nek" találtam. Habtejszín volt amúgy, de nem vertem fel külön, hanem csak egy kicsit együtt mixeltem a túróval. Se folyós nem lett, se fojtósan száraz, amikor a pohárba kiadagoltam. A karamellnek nem is kell megszilárdulnia, csak s?r?nek lennie, a csoki nekem se lett túl kemény, nem is volt vastag rétegben, csak elterült a karamell rétegen és h?tés után éppenhogy roppant. Ugye kih?lt már a karamell, amikor a csokit ráterítetted? Próbáld ki nyugodtan vajjal selymesíteni, és majd írd meg légyszi az eredményt! Sikerülni fog! Üdv.: Gigi
Meg még tudod mi jutott eszembe a túró állagával kapcsolatban? Hogy én a zacskós fél kilós túróból csináltam, ami elég száraz, perg?s, azért lazítottam tejszínnel. A 25 dkg-os tégla formába préselt túró sokkal puhább és selymesebb, zsírosabb is, lehet ?t nem kell lazítani. Nem is beszélve a lidl-es vödrös túróról, ami szerintem önmagában is krémes. (bár nem tudom, hogy a túróhoz mennyi köze van...)
Hm, elkészítettem, isteni.. Annyit variálok legközelebb, hogy a karamell- és csokiréteg közé is teszek egy kis túrót, mert nekem így a kett? íze nagyon egybeolvadt. Ett?l eltekintve biztosan sokszor csinálok még ilyen desszertet, nagyon finom!
:)
Elkészítettem nyáron és mivel volt itthon friss fekete szeder, belecsempésztem. Valami mennyei volt!! Ebben az isteni édességben néha felbukkant egy kis savanykás íz....!!! Favorit lett, többször is meg kellett csinálnom. Most karácsonyra újra elkészítem, picit más, nem a megszokott édességek az ünnepi ebédnél. Köszönöm a receptet! Üdv, Szilvi