Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eton mess

Eton mess
Eton mess
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Eton Collage híres desszertje - eperszezonban muszáj kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Más gyümölccsel is elkészíthetjük, de eperrel a klasszikus.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kézi mixerrel felverjük. Ha már félig kemény, lassan hozzáadjuk a porcukor felét és a citromlevet, majd teljesen keményre verjük.
  2. A habot kanállal egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Mindegy, milyen a formájuk, úgyis összetörjük őket. A sütőt előmelegítjük 100 fokra, és egy jó óra alatt kiszárítjuk a habcsókokat. Ha már kemény, lekapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk kihűlni benne a habcsókokat. Ha teljesen kihűltek, és nem használjuk fel őket azonnal, tegyük jól záródó dobozba.
  3. Az eperből válogassunk ki 5-6 szemet, a többi bormixerrel pürésítsük.
  4. A tejszínhabot verjük fel, majd óvatosan forgassuk bele az eperpürét és a maradék porcukrot.
  5. Az epres habot tegyük poharakba, szórjuk meg a maradék, apróra vágott eperrel és az összetört habcsókokkal. Azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 100°C
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 119
elküldve: 3
receptkönyvben: 181
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
535 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsókos eperhab, eperhab habcsókkal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilviaa
Szilviaa Sun, 2016-06-05 16:33

A bátyám Angliában evett eton messt és nagyon ízlett neki, ott le volt öntve az egész vaníliakrémmel. Gondoltam meglepem vele, a recepted szerint készítettem, plusz a vaníliakrém. Nagy sikert aratott, köszi! :)

544
eper 30 dkg
tojásfehérje 2 db
porcukor 15 dkg
habtejszín 500 ml
citromlé 0.5 citromból nyert