r
Nosalty Logó

Csirkés-zölborsós egytálétel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bolma
Csirkés-zölborsós egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 300 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1196 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1266 micro
  • β-karotin
    3583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    3188 micro
Összesen 300 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2824.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    992 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5066 micro
  • β-karotin
    14332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    12753 micro
Összesen 1196 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    1105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    710 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót egy külön edényben feltesszük főni.
  2. Egy másik nagyobb edényben kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és reszelt sárgarépát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Mikor kezd pirulni a hús, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, és együtt főzzük tovább.
  3. A borsót leszűrjük, a levet, amiben főtt, félretesszük.
  4. A húshoz adjuk a borsót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával és kaporral, majd felöntjük a borsó levével. Még pár percet hagyjuk összefőni, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5906
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 17.

Ajánló

A borsó mennyiségét lehet növelni, úgy is finom lesz, de nekem csak ennyi lapult a fagyasztóban.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű, gyors étel, sietős hétköznapokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek