Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis rákleves

Chilis rákleves
Chilis rákleves
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a leveseket, és más országok kulináris receptjeiből is szoktam válogatni. Íme egy kis ízelítő. Különleges ünnepi leves azoknak, akik nem félnek kipróbálni más országok kulináris ízeit.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rákot felengedjük és lecsepegtetjük.
  2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a fokhagymát finomra vágjuk, a többit 1 cm-es kockákra, beleértve a hámozott, kimagozott paradicsomot, meg a burgonyát is.
  3. A zöldségeket az olajon, kevergetve 8-10 percig pároljuk, majd 1,5 liter vízzel felöntjük.
  4. A leveskockát beledobjuk, borral ízesítjük.
  5. Közben a chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük, és a babbal együtt a leveshez adjuk.
  6. Kissé megsózzuk, a fűszerpaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 051
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges-chilis rákleves, királyrák-leves chilivel, babos-chilis rákleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

672
királyrák 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 db
újhagyma 4 db
póréhagyma 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 4 db
burgonya 2 közepes db
olívaolaj 8 ek
leveskocka 2 db
fehérbor 40 ml
chili 0 ízlés szerint
vörösbab 400 g
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk
citromlé 1 kk
víz 1.5 l