r
Nosalty Logó

Chilis marhagulyás kukoricás-krumplis knédlivel

Smaragd konyha
Chilis marhagulyás kukoricás-krumplis knédlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Chilis marhagulyás

Kukoricás-krumplis knédli

1031
Kalória
65.8g
Fehérje
96.6g
Szénhidrát
40.6g
Zsír
453.2g
Víz
223.8g
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis marhagulyás

Kukoricás-krumplis knédli

Összesen 1031 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis marhagulyás

Kukoricás-krumplis knédli

Összesen 5154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis marhagulyás

Kukoricás-krumplis knédli

Összesen 109 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    453.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1031 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    329.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11946.2 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    4456 mg
  • Nátrium
    5082 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    482.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    1083 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 5154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

Chilis marhagulyás

  1. A húst kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomot meghámozzuk, és kockára vágjuk. A mangalica szalonnát is felkockázzuk.
  2. Nagyobb lábosba a mangalica szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat, és beletesszük a húst, fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a reszelt hagymát, fokhagymát, paradicsomot, sót, borsot, fűszerpaprikát, chiliszószt, fűszerköményt.
  3. Ezt mind elkeverjük, és felöntjük az alaplével, annyival, hogy ellepje.
  4. Engedjük, hogy felforrjon, majd kisebb lángra tesszük, és fedő alatt főzzük tovább.
  5. A vörösbort fél óra elteltével hozzáadjuk. Ha leforrja a levét, alaplével pótoljuk. Amikor már puha a hús, megszórjuk majoránnával, elkeverjük, és kész.

Kukoricás-krumplis knédli

  1. Meghámozzuk a krumplit, négyfelé vágjuk, és megfőzzük sós vízben.
  2. Leszűrjük, és összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az egész tojást, sót, kukorica finomlisztet, és összegyúrjuk.
  3. A deszkán kisebb rudakat formázunk belőle (nekem 3 db jött ki).
  4. Közben nagyobb lábosban vizet forralunk csipet sóval. Visszább vesszük a hőmérsékletet, és a gyöngyöző vízbe tesszük a rudakat, kb.10-12 percig főzzük fedő alatt, míg feljönnek a rudak.
  5. Majd kiszedjük, és felszeletelve tálaljuk a gulyáshoz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 60 p

A pikánsan erős marhagulyás a knédlivel kiválóan laktató ebéd. A családnak nagyon ízlett. 

További receptek

Szaftos birkapörkölt

A birkahús nagyon egészséges, manapság bármelyik nagyobb bevásárlóban megvehetjük konyhakész, darabolt formában, így egyszerűen készíthetünk otthonunkban, bogrács nélkül is ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...