Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhapörkölt Évi néni konyhájából

Marhapörkölt Évi néni konyhájából
Marhapörkölt Évi néni konyhájából
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam ellenállni a szép marhanyaknak. A tésztát is én készítettem hozzá, mert egyik kedvenc elfoglaltságom a házi tészta készítése.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, és megpirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát.
  2. Mikor már színesedni kezd, hozzáadjuk a nagyobb, kb. 3x3 cm-re vágott húst és a fokhagymát. Ekkor sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk, és az ajvárt is hozzáadjuk, evvel sütjük tovább, fűszeres kérget sütünk a húsra.
  3. 5-6 perc sütés után hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a feldarabolt kápia paprikát és a hámozott, darabolt paradicsomot, valamint az alaplét is. Lefedve, kis lángon (vagy akár sütőben 140 fokon) a hús puhulásáig pároljuk. Ha szükséges, a folyadékot alaplével pótoljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 78
össznézettség: 5 065
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhapörkölt, marhapörkölt házi tésztával, marhapörkölt marhanyakból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

362
marhahús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
ajvár 4 ek
köménymag 1 kávéskanál
1 teáskanál
fekete bors 1 kk
kápia paprika 1 közepes db
konzerv paradicsom 40 dkg
repceolaj 2 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
marha alaplé 5 dl