Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis babos-szalámis pizza

Chilis babos-szalámis pizza
Chilis babos-szalámis pizza
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom pizza, hatalmas sikert arattam vele itthon!:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát elkészítjük. Beleöntjük a lisztbe az olívaolajat, beleszórjuk a sót (kb. 2-3 csapott ek), cukrot (kb. 1 ek). Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros vízben. Amikor felfutott, ezt is hozzáöntjük a liszthez. Öszegyúrjuk tészta állagúra, majd kb. 50-60 percet meleg helyen kelni hagyjuk.
  2. Ez idő alatt elkészítjük a paradicsomszószt. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, majd kockára vágjuk. Ugyanígy a fokhagymákat is. Együtt kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon, majd fűszerezzük. Először sóval, cukorral, majd jöhet a fekete bors, oregánó, bazsalikom ízlés szerint.
  3. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagságúra. Olajozott tepsibe vagy pizzaformába belefektetjük. A tésztát, amíg nincs rajta feltét, megszórjuk füstölt reszelt sajttal (így még finomabb, hogy ráolvad a tésztára), majd ráöntjük a paradicsomszószt is. Jöhet a chilis bab, a kukorica, majd ismét a reszelt sajt vegyesen (trappista-füstölt). A tetejére szórtan elhelyezzük a szalámikat. (Ha valaki szeretné, sonkát is vághat rá csíkokban, de nekem most nem volt itthon.)
  4. A tetejére szórunk még kakukkfüvet, bazsalikomot és oregánót.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Jó étvágyat!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 063
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorii

Mióta szakács: 2012.08.22.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos-kukoricás pizza, szalámis pizza, pizza házi készítésű paradicsomszósszal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sat, 2020-04-11 15:49

Sajnos a tésztába beletettem a 2-3 "csapott evőkanál" lisztet, ahogy a receptben írja... Először nem kelt meg a tészta (gyanús volt, nem tudtam mi lehet a baj) átgyúrtam újra és megsütöttem. Mikor megkóstoltam, ehetetlenül sós volt a pizzatészta! Rájöttem ezért nem is akart megkelni!! Soha nem volt problémám a kelt tésztákkal, itt azonban figyelmetlen voltam és beleraktam a hozzávalókat recept szerint!
Nem ajánlom senkinek ezt a receptet ilyen formában!!!

1658
finomliszt 500 g
élesztő 20 g
olívaolaj 3 ek
víz 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 250 g
víz 1 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 fej
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
kolbász 250 g
vörösbab 400 g
csemegekukorica 400 g
füstölt sajt 150 g
trappista sajt 150 g