r
Nosalty Logó

Chili con carne tortillában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Chili con carne tortillában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1813 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 9060 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1349 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    217 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1813 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    534.9 g

Zsír

  • Összesen
    262.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22837.1 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    3141 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    2690 mg
  • Foszfor
    8084 mg
  • Nátrium
    8447 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1173.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    267 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6746 micro
  • Kolin:
    1412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    3623 micro
  • β-crypt
    1085 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 9060 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk.
  2. A hús kifehéredése után a kockára vágott szalonnát, csülköt, a karkikára szelt kolbászt ésaz egész paradicsomot is belerakjuk.
  3. 3-5 perc után kevés vízzel (1 dl)felhigítjuk, beleöntjük a 4 konzerv babot (leve nélkül, különben nagyon édes lesz a végén), és a chilis bab port hozzákeverjük. Ha szükséges, öntünk még rá egy kevés vizet (épphogy ellepje). Mikor eléri a forráspontot, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát és az kockára vágott kaliforniai paprikát is hozzáadjuk, és szintén ízlés szerinti oreganoval még fűszeresebbé tesszük. Végül a kukoricát is belekeverjük.
  4. Mikor minden hús megpuhult, levesszük a tűzről, és fedő nélkül hűlni hagyjuk.
  5. A tortilla lapokat megtöltjük az elkészült babbal, összehajtjuk, megszórjuk egy kevés reszelt füstölt sajttal, és addig sütjük a sütőben, míg aranybarnára nem sül.
  6. Zöldségkörettel vagy magában tálaljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17631
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Ajánló

Akik szeretik a nagyon csípős ételeket, zöld színű csípőspaprikát is tehetnek bele, amitől még színesebb és ízesebb lesz az étel. Tortilla helyett cipóban is lehet tálalni, vagy akár simán barna kenyérrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A chili con carnet és a chilis babot országonként és egyénenként is rengeteg módon készítik el. Ebben a leírásban azt mutatom meg, én hogy szeretem a legjobban. Tehát nem teljesen eredeti a recept, sőt még a gyorsaság érdekében chilis bab port és nem friss, hanem konzerv babot használok. Így a fél napost főzőcskézés helyett kevesebb, mint egy óra alatt kész is van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...