Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chili con carne tortillában

Chili con carne tortillában
Chili con carne tortillában
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A chili con carnet és a chilis babot országonként és egyénenként is rengeteg módon készítik el. Ebben a leírásban azt mutatom meg, én hogy szeretem a legjobban. Tehát nem teljesen eredeti a recept, sőt még a gyorsaság érdekében chilis bab port és nem friss, hanem konzerv babot használok. Így a fél napost főzőcskézés helyett kevesebb, mint egy óra alatt kész is van.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Akik szeretik a nagyon csípős ételeket, zöld színű csípőspaprikát is tehetnek bele, amitől még színesebb és ízesebb lesz az étel.
Tortilla helyett cipóban is lehet tálalni, vagy akár simán barna kenyérrel.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk.
  2. A hús kifehéredése után a kockára vágott szalonnát, csülköt, a karkikára szelt kolbászt és az egész paradicsomot is belerakjuk.
  3. 3-5 perc után kevés vízzel (1 dl) felhigítjuk, beleöntjük a 4 konzerv babot (leve nélkül, különben nagyon édes lesz a végén), és a chilis bab port hozzákeverjük. Ha szükséges, öntünk még rá egy kevés vizet (épphogy ellepje). Mikor eléri a forráspontot, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát és az kockára vágott kaliforniai paprikát is hozzáadjuk, és szintén ízlés szerinti oreganoval még fűszeresebbé tesszük. Végül a kukoricát is belekeverjük.
  4. Mikor minden hús megpuhult, levesszük a tűzről, és fedő nélkül hűlni hagyjuk.
  5. A tortilla lapokat megtöltjük az elkészült babbal, összehajtjuk, megszórjuk egy kevés reszelt füstölt sajttal, és addig sütjük a sütőben, míg aranybarnára nem sül.
  6. Zöldségkörettel vagy magában tálaljuk.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 319
elküldve: 3
receptkönyvben: 142
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

dojia

Mióta szakács: 2011.07.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis bab, szalonnás-kolbászos chilis bab

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dojia
dojia / dojia Fri, 2011-07-29 09:19

Tipp: A minap a kedvenc pizzériánkban is ilyet rendeltünk. Hasonlóan nézett ki (zöldségkörettel), csak annyiban különbözött, hogy a tortilla tetejét tejföllel is kenték be és úgy szorták meg sajttal. Így is nagyon finom volt!

1815
füstölt szalonna 15 dkg
sertéscsülök 20 dkg
kolbász 5 dkg
darált sertéshús 25 dkg
csemegekukorica 140 g
piros kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 1 db
vörösbab 1200 g
fehérbab 400 g
mexikói alap 50 g
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
tortilla lap 5 db
sajt 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek