r
Nosalty Logó

Chili con carne tortillában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Chili con carne tortillában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1813 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 9060 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1349 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    217 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1813 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    534.9 g

Zsír

  • Összesen
    262.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22837.1 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    3141 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    2690 mg
  • Foszfor
    8084 mg
  • Nátrium
    8447 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1173.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    267 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6746 micro
  • Kolin:
    1412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    3623 micro
  • β-crypt
    1085 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 9060 kcal
  • 17% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk.
  2. A hús kifehéredése után a kockára vágott szalonnát, csülköt, a karkikára szelt kolbászt ésaz egész paradicsomot is belerakjuk.
  3. 3-5 perc után kevés vízzel (1 dl)felhigítjuk, beleöntjük a 4 konzerv babot (leve nélkül, különben nagyon édes lesz a végén), és a chilis bab port hozzákeverjük. Ha szükséges, öntünk még rá egy kevés vizet (épphogy ellepje). Mikor eléri a forráspontot, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát és az kockára vágott kaliforniai paprikát is hozzáadjuk, és szintén ízlés szerinti oreganoval még fűszeresebbé tesszük. Végül a kukoricát is belekeverjük.
  4. Mikor minden hús megpuhult, levesszük a tűzről, és fedő nélkül hűlni hagyjuk.
  5. A tortilla lapokat megtöltjük az elkészült babbal, összehajtjuk, megszórjuk egy kevés reszelt füstölt sajttal, és addig sütjük a sütőben, míg aranybarnára nem sül.
  6. Zöldségkörettel vagy magában tálaljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17499
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Ajánló

Akik szeretik a nagyon csípős ételeket, zöld színű csípőspaprikát is tehetnek bele, amitől még színesebb és ízesebb lesz az étel. Tortilla helyett cipóban is lehet tálalni, vagy akár simán barna kenyérrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A chili con carnet és a chilis babot országonként és egyénenként is rengeteg módon készítik el. Ebben a leírásban azt mutatom meg, én hogy szeretem a legjobban. Tehát nem teljesen eredeti a recept, sőt még a gyorsaság érdekében chilis bab port és nem friss, hanem konzerv babot használok. Így a fél napost főzőcskézés helyett kevesebb, mint egy óra alatt kész is van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili