Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chicken Shawarma

Chicken Shawarma
Chicken Shawarma
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A történet ott kezdődik, hogy mióta Budapesten voltam egyszer humuszbárban, azóta majd megőrülök a humuszért, amit már egész jól tudok itthon is előállítani. Azon viszont sokat gondolkodtam, hogyan készítsek a humuszomra olyan finom feltétet is, mint amilyet az étteremben ettem.

A Chicken Shawarma közel-keleti étel, vagyis pontosabban a hús elkészítésének egy módja. Általában vegyes húst használnak az éttermek: bárányt, csirkét, pulykát, stb. Ez a tipikus forgó rúdon sütött hús az, amit hazánkban is rengeteg gyros bárban láthatunk. Azért olyan fincsi, mert folyamatosan éri a hő.

Otthon elég nehéz előállítani a dolgot, de egy libanoni étterem honlapján rátaláltam egy-két tippre. Először egyben sütöttem meg a combokat, majd leszeltem a húst a csontról, és még tovább sütöttem. Persze nem lesz érezhető ugyanaz a szenes íz az otthoni variáción, de hasonló a végeredmény.

hozzávalók / 3 adag

A csirkéhez

A humuszhoz

ajánlat

Mélytányérban tálaljuk. Kenjünk egy nagy adag humuszt a tányérba, formáljunk kis lyukacskát a közepébe, és abba szedjük a húst. Készíthetünk még hozzá nant vagy másféle keleti kenyeret, amelybe akár bele is csomagolhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat tisztítsuk meg, majd marináljuk legalább egy órán keresztül, de a legjobb, ha egész éjjel a szószban állnak. Dolgozzuk össze valamennyi hozzávalót, és tegyük bele a pácba a csirkét.
  2. Amikor a combokat már jól átjárta a pác, olajon süssük őket kis lángon, tehát lassan kb. fél órán/negyven percen keresztül. A lényeg, hogy rendesen átsüljenek.
  3. Vegyük ki a serpenyőből a combokat, vágjuk le a húst róla. Vékony szeletekre daraboljuk, majd ugyanabban a serpenyőben a süssük további 5 percen keresztül a húsdarabkákat. Így hasonló ízt és állagot érhetünk el, mint amilyen a gyrosozókban kapható húsoké.
  4. Előző este áztassuk be a csicseriborsót, majd másnap kb. 20-30 perc alatt főzzük puhára.
  5. Turmixoljuk össze az alapanyagokkal. Amennyiben nem elég krémes, a masszát tejföllel és olívaolajjal tovább krémesíthetjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 14 798
elküldve: 0
receptkönyvben: 167
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Chicken Shawarma otthon, humuszon tálalt fűszeres csirkecomb, humusz feltéttel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2013-02-08 12:18

hát ez valóban nagyon finom lehet... nyáron a husit faszénen vagy tárcsán is meg lehetne sütni, akkor talán nem hiányozna a füstös íz ;-)

1691
csirkecomb 9 db
citromlé 1 citromból nyert
paradicsomszósz 2 ek
joghurt 4 ek
fehérborecet 3 ek
fokhagyma 1 fej
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk
gyömbér 0.5 teáskanál
szerecsendió 2 csipet
méz 1 teáskanál
csicseriborsó 40 dkg
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 ek
szerecsendió 1 csipet
olívaolaj 0.5 dl
tahini 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
tejföl 2 ek