r
Nosalty Logó

Céklás zöldségek hajdinával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Céklás zöldségek hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Céklás zöldségek

Hajdina

Összesen 344 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Céklás zöldségek

Hajdina

Összesen 1379 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Céklás zöldségek

Hajdina

Összesen 73 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1702 micro
Összesen 344 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    785 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1060 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3605 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6808 micro
Összesen 1379 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Céklás zöldségek

Hajdina

Elkészítés

Céklás zöldségek

  1. A hajdinát egy szűrőbe mossuk meg alaposan addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd csöpögtessük le.
  2. Tegyünk fel egy edényt a tűzre, majd öntsük bele a lecsöpögtetett hajdinát, és szárazon pirítsuk meg egy picit. Majd öntsük fel 2,5 szeres mennyiségű forró vízzel, és sózzuk meg. Majd forraljuk fel, és takarékon lefedve főzzük, amíg a víz el nem párolog róla (kb. 25 perc).
  3. Amíg a hajdina elkészül, pucoljuk meg a céklát, vágjuk vékony szeletekre, és utána vékony csíkokra. A brokkolit szedjük rózsáira, és mossuk meg.
  4. Egy serpenyőben tegyük oda a ghít, majd ha felmelegedett, tegyük bele a római köményt, amikor picit megpirult, tegyük hozzá a koriandert és a gyömbért. Adjuk hozzá kurkumát, majd a céklát, és tegyünk hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a cékla puhulni. Ahhoz, hogy a cékla puha legyen, többször is tegyünk hozzá pici vizet, hogy folyamatosan tudjon a cékla párolódni. Amikor már majdnem megpuhult, tegyük hozzá a brokkolit, pároljuk együtt egy rövid ideig, majd ha elfőtt a víz róla, picit süssük le.
  5. A végén adjuk hozzá a petrezselymet, sót.
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16118
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Ajánló

Szedd ki tányérra a céklás zöldséget és a hajdinát, majd  locsold meg olívaolajjal, és tálalhatod is:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A hajdinát nagyon szeretem, részben, mert imádom a különleges ízét, másrészt, mert nagyon sok kedvező hatása van, többek között nagyon jól segít az érfalak egészségét megőrizni. A kedvező hatásokról a blogon részletesen olvashatsz. A hajdina gluténmentes, így gyenge emésztésűek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók

Céklás zöldségek

Hajdina

Címlapról ajánljuk

További cikkek