r
Nosalty Logó

Pirított currys csicseriborsó

NS
Pirított currys csicseriborsó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

458
Kalória
15.3g
Fehérje
47.4g
Szénhidrát
24.7g
Zsír
69.8g
Víz
43.1g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1451 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3603 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2586 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

  1. A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd másnap majdnem készre főzzük.
  2. Eközben a répát megmossuk, megtisztítjuk, felcsíkozzuk. (Aki nem akar kínlódni vele, az le is gyalulhatja.)
  3. A paradicsomevet felmelegítjük, sózzuk, borsozzuk, és a répát belerakjuk.
  4. 30 percig alacsony lángon összefőzzük őket, majd a zabpehelyliszttel besűrítjük.
  5. A fokhagymát megpucoljuk, és egy kés lapjával összenyomjuk.
  6. A lecsöpögtetett csicseriborsót olajon a fokhagymával, curryporral és sóval világosbarnára pirítjuk.
  7. A paradicsommártást ráöntjük, kicsit összemelegítjük.
  8. A crém fraichet a tejföllel kikeverjük, és azzal tálaljuk az ételünket. Megszórhatjuk kis snidlinggel vagy zsázsával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 35 p

Újabb currys étel a palettámon. Vegetáriánus, fehérjében gazdag.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...