Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás-túrós palacsinta

Céklás-túrós palacsinta
Céklás-túrós palacsinta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdekesnek tűnt a céklás palacsintatészta, ezért próbáltam ki. Azóta már nagyon sokszor elkészítettem. Finom ízt kap a céklától a tészta.

hozzávalók / 2 adag

Palacsinta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. A tojást, a feldarabolt céklát, a kókuszzsírt összeturmixoljuk, majd beleöntjük egy keverőtálba. Hozzáadjuk a sót, az édesítőt, a zabpehelylisztet és a vizet.
  2. Az egészet jól elkeverjük, majd megsütjük a palacsintákat. Nekem ebből az adagból kb. 8-10 palacsinta lesz.

Töltelék

  1. A tojást, a xilitet és az édesítőt jól elkeverjük, hozzáadjuk a zabkorpát, a túrót, a mazsolát és az aromát.
  2. A palacsintákat 2 nagyobb (vagy 4 kisebb) kivételével megtöltjük a töltelékkel. Az üres palacsintákkal kibélelünk egy hosszúkás formát úgy, hogy mindkét oldalon kilógjon a palacsinta. Beletesszük a formába a töltött palacsintákat, majd a lelógó részeket ráhajtjuk.
  3. A palacsintasütő méretétől függően természetesen változhat a palacsinták darabszáma.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 504
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrótöltelékes palacsinta, céklás tésztájú palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
zabpehely 150 g
tojás 1 db
cékla 50 g
kókuszzsír 10 g
édesítőszer 2 db
1 csipet
víz 400 ml
sovány túró 250 g
tojás 1 db
zabkorpa 10 g
édesítőszer 40 g
xilit 6 g
rumaroma 6 csepp
mazsola 50 g