Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes rakott palacsinta 2.

Csokikrémes rakott palacsinta 2.
Csokikrémes rakott palacsinta 2.
120 perc / előkészület: 90 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a palacsintát, ezt imádni fogja. Időigényes, de megéri!


hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsinta tésztához a hozzávalókat összekeverjük, és kisütjük.
  2. Elkészítjük a krémet: 1 tojássárgáját 1 ek liszttel, 1 cs vaníliás cukorral, 2 ek kakaóval, 10 dkg cukorral és 5 dkg reszelt csokoládéval elkeverjük. Ezt 4 dl tejjel felengedve sűrű krémmé főzzük.
  3. A krémmel megkenjük a palacsintákat, és feltekerjük őket.
  4. Tűzálló tálba egymás mellé tesszük őket. Az első rétegben a palacsintákat függőlegesen helyezzük el, a második rétegben vízszintesen, aztán megint függőlegesen, majd végül vízszintesen.
  5. Majd jó habosra kikeverünk 1 tojássárgáját fél l tejjel, beleteszünk 1 ek cukrot, és állandó kevergetés mellett felfőzzük. 2 tojásfehérjét kemény habbá verünk, és hozzákeverjük a tejes masszához.
  6. Ezzel leöntjük a palacsintákat, és megsütjük. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 217
elküldve: 16
receptkönyvben: 848
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Grétus

Mióta szakács: 2010.07.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokoládés rakott palacsinta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ascalon98
Ascalon98 Mon, 2014-04-21 16:53

Szia!
A kommenteket olvasva inkább kerestem egy másik hab-receptet, nekem soknak tűnt a tej...Ezen kívül igazából nem követtem a receptet, a saját szokásom szerint állítottam össze a tésztát és szerintem a krémet is meg lehet oldani sokkal egyszerűbben, úgy hogy finom is legyen. Ízre még nem tudom milyen, most sül éppen, de szerintem a sütési idő is sok. Nekem már 5 perc alatt piros lett a teteje, de ez inkább annak tudható be hogy nem légkeveréses a sütő amit jelenleg használok. A hőfokot lejjebb vettem, hátha így jó lesz. Egyébként összességében a koncepció jó, de a recept részletein még finomítani kéne ;)

skekk
skekk Sat, 2012-02-04 13:20

Szia!
Ne haragudj, de szerintem valamit elírtál ebben a receptben... Megcsináltam, de a tészta nagyon sűrű lett, a kisült palacsinta meg olyan vastag, hogy alig lehetett feltekerni. Ráadásul két adagnyi tésztát csináltam és így is csak 2 réteget tudtam egymásra tenni, mert nem lett belőle túl sok palacsinta. Se a töltelék, se a tetejére kerülő krém nem sűrűsödött be rendesen, fel kellett javítanom pudinggal, hogy használható legyen (egyébként a palacsintatésztát is felhígítottam). Szerintem nézd át még egyszer ezt a receptet, hátha észreveszed, hol írtál el valamit.

Midna
Midna / Midna Sun, 2011-07-03 13:20

Szia!
Én most csináltam meg a palacsintát, ami végül finom lett, de lenne pár kérdésem ami a sütés-főzés során merült fel!
Az első az lenne, hogy ez a palacsinta tészta recept nagyon sűrű, hány darabnak kellene ebből a mennyiségből kijönni?
Az elsőt kisütöttem a recepted szerint és nagyon vastagra tudtam csak sütni,
( ízre nagyon jó volt) aztán egy picit hígítottam, és még így sem tudtam duplán rétegezni egy olyan tálba, ami az általad megadott méretnél kicsit kisebb.

Aztán felfőztem a tejet, ami nekem nem lett sűrű, de nem is tudom, hogy annak kellett volna lennie?
Belekevertem a tojáshabot, és megsütöttem. Barna volt már a teteje, de alatta folyós volt a tej. Ennek ilyennek kell lennie?
Végül leöntöttem ezt a részt (és megittam kakaónak:) ), mert attól féltem teljesen el fogja áztatni a palacsinta tésztát.

Előre is köszi a válaszokat!
Midna

Kat
Kat Wed, 2010-10-20 13:11

Ajajajjjjj, ezt egész egyszerűen muszály lesz megcsinálnom! Az elkészítési idő sem riaszt el. Máris a számban érzem az ízét! Köszi a receptet Grétus! :)

Dius1987
Dius87 / Dius1987 Fri, 2010-08-13 18:20

Szia Grétus!
A tetején ami van az hasonlít a tojáshabhoz vagy ennek egész más íze van?

NeroRosa
NeroRosa Wed, 2010-08-11 22:17

Engem ez a recept a Szentgyörgyi palacsintára emlékeztet. :)
Érdekes változat, biztos ki fogom próbálni!
Köszi!

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-08-11 12:43

Szia Grétus!
Ez aztán igazi merénylet! Nagyon jól néz ki, hétvégén meg fogom sütni. Köszi a receptet. Üdv.Edit.

753
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
cukor 2 dkg
tej 3 dl
1 csipet
cukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
csokoládé 5 dkg
tojás 2 db
tej 9 dl
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 1 evőkanál