Nosalty Logó

Sült túrós palacsinta mascarponéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sült túrós palacsinta mascarponéval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta:

Töltelék:

Öntet:

Összesen 605 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta:

Töltelék:

Öntet:

Összesen 4833 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta:

Töltelék:

Öntet:

Összesen 206 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 605 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8444.5 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1993 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2775 micro
Összesen 4833 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Palacsinta:

Töltelék:

Öntet:

Elkészítés

Palacsinta:

  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, csipet sóval, olajjal, vaníliával, liszttel, végül a tejjel hígítjuk. Pihentetjük legalább 1 órát.
  2. A palacsintákat olajjal kikent palacsintasütőben kisütjük (itt 26 cm átmérőjű).

Töltelék:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját, a lágy vajat és a cukrot habosra keverjük. A túrót, a mascarponét, vaníliát, citromhéjat és citromlevet, valamint a cukros tojássárgáját kikeverjük, és beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
  3. A palacsintákat megtöltjük, négyfelé vágjuk, és a vágási felülettel felfelé sütőtálba egymás mellé tesszük.
  4. Ha a tál megtelt, nyakon öntjük az öntettel.

Öntet:

  1. A tejszínt, tojást, cukrot és vaníliát robotgéppel homogénre keverjük, és palacsintákra öntjük.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Tálalásnál vaníliás porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 59463
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Már több ízben készítettem ezt a receptet, és nagy sikere volt. Most még adtam hozzá egy kis mascarponét is.

Hozzászólások

kopima

Nagy sikert aratott hétvégén családom körében. Nem is gondoltam, hogy tönkölylisztb?l ilyen finom a palacsinta. Gyümölcscukor helyett xilit-eritritol keveréket használtam, és legközelebb az öntetb?l dupla mennyiséget készítek hozzá. Némi mazsolával, apróra vágott pirított dióval tovább lehet fokozni az ízélményt.

Évi néni

Nagyon jó a kiegészítés, én csak családom miatt nem tehetek ilyet. Amióta kipróbáltam a tönkölyös palacsintát, csak azzal sütöm. Minden nagyon jó lesz t?le. A kenyér, kalács, süti. :-)

Zsuzsamama56

Nagyon tetszik,kedvet kaptam hozzá!

Évi néni

Zsuzsi, meg ne fékezd magad, mert nagyon finom! :-)

whatsoever

Úristen, ez valami ellenállhatatlan, már a neve és a képe is!! : D

Évi néni

Herbie

Nagyon finom! Könny? habos a töltelék azt hittem sok lesz, de eteti magát nagyon.

Évi néni

Sajnos igen.

Hozzávalók

Palacsinta:

Töltelék:

Öntet:

Címlapról ajánljuk

További cikkek