r
Nosalty Logó

Sült túrós palacsinta mascarponéval

Évi néni
Sült túrós palacsinta mascarponéval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Palacsinta:

Töltelék:

Öntet:

605
Kalória
25.5g
Fehérje
31.7g
Szénhidrát
41.4g
Zsír
112.6g
Víz
279.7g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta:

Töltelék:

Öntet:

Összesen 605 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta:

Töltelék:

Öntet:

Összesen 4833 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsinta:

Töltelék:

Öntet:

Összesen 206 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 605 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8444.5 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    1131 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    253.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    901.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1993 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2775 micro
Összesen 4833 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

Palacsinta:

  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, csipet sóval, olajjal, vaníliával, liszttel, végül a tejjel hígítjuk. Pihentetjük legalább 1 órát.
  2. A palacsintákat olajjal kikent palacsintasütőben kisütjük (itt 26 cm átmérőjű).

Töltelék:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját, a lágy vajat és a cukrot habosra keverjük. A túrót, a mascarponét, vaníliát, citromhéjat és citromlevet, valamint a cukros tojássárgáját kikeverjük, és beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
  3. A palacsintákat megtöltjük, négyfelé vágjuk, és a vágási felülettel felfelé sütőtálba egymás mellé tesszük.
  4. Ha a tál megtelt, nyakon öntjük az öntettel.

Öntet:

  1. A tejszínt, tojást, cukrot és vaníliát robotgéppel homogénre keverjük, és palacsintákra öntjük.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Tálalásnál vaníliás porcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Már több ízben készítettem ezt a receptet, és nagy sikere volt. Most még adtam hozzá egy kis mascarponét is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...