Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cayun karaj

Cayun karaj
Cayun karaj
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Hargitai György "Az én alap szakácskönyvem" című könyvében találtam. Bár a recept hosszú, de az elkészítéssel nincs sok macera.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a serpenyőben felolvasztjuk, a borsot, a chiliport, a kakukkfüvet, a majoránnát, a mustármagot és a zúzott fokhagymát 1 perc alatt megfuttatjuk benne. (Itt egyszerűsítettem, mert volt itthon cajun fűszerkeverékem, és azt használtam, a fokhagymát azért beleraktam a vajba:). Egyébként szinte ugyanezek a fűszerek vannak a keverékben is.
  2. A karajt megmossuk, leszárogatjuk, majd egy 1 csapott evőkanál sóval körben bedörzsöljük. A tetejét 4-5 helyen röviden, de mélyen bevágjuk. Ezekbe a nyílásokba vajas fűszerkeveréket csorgatunk, ami marad, a húsra kenjük.
  3. Tepsibe tesszük, a megforrósított olajjal leöntjük. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, 1 kiskanál sóval meg borssal összekeverjük, a hús köré szórjuk. 2 deci vizet öntünk rá, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lángon (190 fok, légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 1 órán át sütjük, levével gyakorta meglocsoljuk.
  4. Ha kész, a pecsenyét vágódeszkára emeljük. Zöldséges levét tepsistől tűzre tesszük, ha volna még rajta folyadék, elpárologtatjuk (zsírjára sütjük). Ezután a liszttel meghintjük, 1-2 percig pirítjuk, majd a maradék vízzel felöntjük. Néhány percig forraljuk, majd szitán áttörjük, vagy hűlni hagyjuk és turmixoljuk. (Én ezt a lépést kihagytam, túl éhes voltam és lusta :) )
  5. Tálaláskor a sült karajt fölszeleteljük, tányérra rakjuk, a forró zöldséges krémmártással körülöntjük. Petrezselymes burgonya illik hozzá köretnek, bár én krumplipürét készítettem mellé.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 20 435
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

uzsgyi5

Mióta szakács: 2013.07.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségekkel sült karaj, sertéskaraj zöldségekkel sütve, sütőben sült sertéskaraj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HellCat
HellCat Sun, 2016-01-24 14:42

hmm, mi viszont imádjuk az egybesült húsokat, és ez nagyon izgalmasan hangzik, ma el is készítem :) Lehet, teszek hozzá még többféle zöldséget (brokkoli, karfiol) :)

libaláb
libaláb Sun, 2014-08-03 15:04

Ez nagyon-nagyon finom ám! Általában nem szeretjük az egybesütött húsokat, de ez a recept érdekesnek tűnt, és nagyon örülök, hogy kipróbáltam. Én sem turmixoltam össze a végén a zöldségeket :D hanem eleve több répát tettem hozzá és nekem az helyettesítette a köretet (örökös nyári fogyókúra...) de esküszöm, hogy fűszerektől még a sárgarépának is izgalmas íze volt, köszönöm ezt a jó kis receptet.

534
vaj 5 dkg
fekete bors 0.5 tk
chili 0.5 tk
kakukkfű 0.5 tk
majoranna 1 kk
mustármag 0.5 kk
fokhagyma 3 gerezd
sertés rövidkaraj 80 dkg
napraforgó olaj 3 ek
halványító zeller 1 közepes szár
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
fekete bors 1 kávéskanál
víz 7 dl
finomliszt 1 evőkanál
2 ek