r
Nosalty Logó

Egybensült sertéskaraj kukoricagombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Annamo
Egybensült sertéskaraj kukoricagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kukoricagombóchoz

A sült húshoz

Összesen 982 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kukoricagombóchoz

A sült húshoz

Összesen 3923 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kukoricagombóchoz

A sült húshoz

Összesen 133 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2406.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1700 micro
Összesen 982 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9626.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    1078 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    3499 mg
  • Nátrium
    3941 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2067.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    465 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    1706 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6800 micro
Összesen 3923 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A kukoricagombóchoz

A sült húshoz

Elkészítés

A kukoricagombóchoz

  1. Amíg a hús sül, addig elkészítjük a köretet: 1 l forrásban lévő vízbe, állandó keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, jól kikeverjük, hogy ne legyen csomós. Nem kell megijedni, szinte azonnal összeáll.
  2. Hozzákeverjük a felkarikázott újhagymát, jól megsózzuk és 6-7 percig főzzük.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és a tojássárgáját, majd lefedve 15 percig pihentetjük.
  4. 15 perc pihenőidő után még fedő nélkül is hagyjuk kicsit kigőzölni, ugyanis kézzel fogunk gombócokat formázni belőle, ami forrón fájdalmas mutatvány lehet :) Tehát vizes kézzel gombócokat formázunk, melyeket kivajazott tepsibe teszünk. Minden gombóc tetejére kerül egy kis tejföl, és némi reszelt sajt.
  5. Mehet a sütőbe a husi mellé, kb.15 perc sütés elég neki.

A sült húshoz

  1. A húst sóval, zúzott fokhagymával és babérlevéllel fűszerezzük, és olajjal vagy zsírral kikent tepsibe téve, fóliával lefedve, vagy sütőzacskóban puhára sütjük
  2. A kisült húst langyosra hűtjük, és éles késsel szeleteljük, a hússzeletek köré sorakoztatjuk a gombóckáinkat. Elkészült a produkció! Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21120
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Ajánló

Friss, vegyes saláta jól illik mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyben sült húst nagyon szeretjük, még másnap, hidegen is szokott a szendvicsekbe kerülni. Melegen viszont köret kell hozzá... ha már unjuk a krumpli, rizs köretet, készítünk mellé kukoricagombócot. Különlegessé teszi az ételt, és nagyon finom, laktató is. Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki a hús meg a gombóc hozzá... az a kérdésem, hogy nem lesz száraz a karaj, és a f?szerekkel csak bekenem vagy bele is nyomkodom a fokhagymát? Köszi

Filamér

Mivel a karaj alapvet?en száraz hús, érdemes készíteni mellé valamilyen mártást, ami az egész ételt feldobja, a gombóc pedig nem csak nagyon finom, hanem hálás bármilyen szaftért! Nagyon jó ötlet ez a kukoricagombócos megoldás és étvágygerjeszt? a tálalás :-)

Annamo

Szia! Én a húst alaposan be szoktam kenni reszelt fokhagymával, úgy is mondhatnám, hogy belemasszírozom :) a babérleveleket pedig mellé-, rádobálom. Ha egy kis olajat - én repceolajat használok - a tetejére is öntesz, és némi vizet alá, akkor nem lesz száraz a hús. Ha biztosra akarsz menni, próbáld süt?zacskóban sütni, de sok múlik a hús min?ségén is. Nem fogsz csalódni benne, sok sikert! Üdv. annamo

Éva-Anyóca

Guszta a hús, de ?szintén a gombóc hívta fel magára most nálam a figyelmet, köszönöm a receptet.:) Éva-Anyóca

Annamo

Nagyon szívesen! Jó étvágyat kívánok! :) annamari

juditmama

Az én figyelmemet is a kukorica gombóc keltette fel. Rövidesen sort kerítek a teljes recept elkészitésére. :)

Törölt felhasználó

Kedves Annamari! Nekem a gombóc!!!!!!!! Az az az az, Szóval köszönöm, :-)

Annamo

Nagyon szívesen! Jó étvágyat kívánok! :)

oreganyo

Hú de jó ötlet ez a gombóc! Bármilyen kicsit szaftos hús mellé elmegy és igazad van nem lehet mindíg ugyanaz a köret. Köszönöm Annamo! Öreganyó

Törölt felhasználó

Ezen szép nap alkalmából, ünnepi ételként választottam ezt a receptet... Hát, vannak csíziói! Ugye a fólia önmagában nem jó, mert ráég a husira. Szerintem jól be kell vagdosni és szurkálni a húst, ill. használhatók zöldf?szerek is. A gombóc sokkal jobb lett, mint vártam, milyen sajttal a legfincsibb? A recept saját találmány? :)

Annamo

Szia! Örülök, hogy tetszik a receptem, bizony saját találmány :) Az is jó módszer, ha sütés el?tt a húst forró olajban körös-körül el?sütöd egy serpeny?ben. Így a rostjai bezáródnak és belül marad a sok finom szaft, de ha egy éjszakára fokhagymás tejben pácoljuk, még finomabb és omlósabb lesz. A sütésnél bizony kell az odafigyelés. A gombócot mostanában úgy is szoktam készíteni, hogy kis kockákra vágott feta vagy mozarella sajtot keverek a masszába, ilyenkor vigyázni kell mert a feta sós. Tetejére bármi mehet, füstölt mozarella a tuti szerintem. Boldog új évet kívánok! Annamari

Hozzávalók

A kukoricagombóchoz

A sült húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.