r
Nosalty Logó

Egészben sült pácolt bőrös karaj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Egészben sült pácolt bőrös karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús sütése

pác

Összesen 1136 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús sütése

pác

Összesen 5677 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús sütése

pác

Összesen 199 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1136 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    453.7 g

Zsír

  • Összesen
    350.9 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8833.2 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    570 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    4750 mg
  • Nátrium
    2631 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1898.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 5677 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

hús sütése

pác

Elkészítés

hús sütése

  1. A húst megmossuk, a bőrét bevagdossuk kis kockákra. Sózzuk, borsozzuk a húst.
  2. Elkészítjük a pácot: a mézet, bort, ecetet összekeverjük.
  3. A húst egy tálba tesszük, és ráöntjük a pácot, a karikára vágott hagymát és a fokhagymákat a tetejére tesszük, és 2-3 órára hűtőbe téve hagyjuk, hogy az ízeket beigya a hús.
  4. Kivesszük a pácból a húst, tepsibe tesszük, ráöntjük az olajat. A megmosott, apróra vágott petrezselymet rászórjuk, és a kolbászt mellé tesszük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük alufólia alatt kb. 60 percet, majd amikor a hús puha, fólia nélkül készre sütjük, hogy szép piros legyen (sütőtől függően).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 58627
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Ajánló

Chardonnay bort ajánlok utána.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egészben sült pácolt bőrös karaj
Smaragd konyha 149 recept

Petrezselymes újkrumplival és tejfölös uborkasalátával ajánlom. Nálunk vasárnapi ebéd volt. Nagyon ízlett a családnak.

Hozzávalók

hús sütése

pác

Címlapról ajánljuk

További cikkek