Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Caponata ahogy Glaser készíti

Caponata ahogy Glaser készíti
Caponata ahogy Glaser készíti
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalhatjuk előételként, köretként grillezett húsok mellé, vagy tésztára mártásként. Tálalás előtt megszórhatjuk aranybarnára pirított fenyőmaggal is. Érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni, hogy az ízek jól összérjenek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt, a paprikát és a cukkinit megmossuk, a padlizsánt és a paprikát kockákra, a cukkinit szeletekre vágjuk. A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, a hagymát cikkekre, a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, majd kettévágjuk.
  2. A padlizsánt megszórjuk sóval, 2 órát állni hagyjuk. Majd kinyomkodjuk.
  3. A mazsolát felöntjük kb. 100 ml forró vízzel, és 30 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
  4. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 4 ek olajat. A padlizsánt, cukkinit, paprikát, hagymát és fokhagymát adagonként megpirítjuk a forró olajban.
  5. Hozzáadjuk a paradicsomot, az olivabogyót, kapribogyót, mazsolát, oregánót és a kakukkfüvet. Hozzákeverjük a maradék 3 ek olajat, az ecetet és a cukrot. Sóval, borssal fűszerezzük, és közben megkeverve további 15 percig rotyogtatjuk. Lefedve hagyjuk langyosra hűlni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 988
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1963 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tapas
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsános zöldségragu, paprikás-paradicsomos padlizsánragu, cukkinis padlizsánragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

270
padlizsán 500 g
cukkini 2 db
paprika 1 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
oregánó 0.5 ek
kakukkfű 0.5 ek
olívaolaj 7 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 40 dkg
mazsola 50 g
fekete olajbogyó 4 dkg
kapribogyó 1 ek
balzsamecet 4 ek
cukor 0.5 ek